Arts-microbioloog Jan Kluytmans: ,,Ik denk echt dat als we allemaal weer wat serieuzer omgaan met het virus, dat we dan kunnen voorkomen dat er opnieuw echt vervelende maatregelen nodig zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Arts-microbioloog Jan Kluytmans: ,,Ik denk echt dat als we allemaal weer wat serieuzer omgaan met het virus, dat we dan kunnen voorkomen dat er opnieuw echt vervelende maatregelen nodig zijn.” © Koen Verheijden

OMT-lid: ‘In de toekomst jaarlijks zo'n tienduizend Nederlanders met corona in het ziekenhuis’

InterviewHet is niet ondenkbaar dat in de toekomst jaarlijks pakweg tienduizend Nederlanders met corona in het ziekenhuis belanden, zegt OMT-lid Jan Kluytmans. Daarom moet vooral in de winter de zorgcapaciteit structureel omhoog. ‘Het piept en het kraakt’. 

  1. TERUGLEZEN | Japan versoepelt uiterst streng inreisverbod, Nederland weer donkerrood op Europese coronakaart

    TERUGLEZEN | Japan versoepelt uiterst streng inreisver­bod, Nederland weer donkerrood op Europese corona­kaart

    Inreisverboden houden de omikronvariant niet buiten de deur, stelt de belangenorganisatie voor vliegvelden ACI Europe. Liever zien de vliegvelden gerichte controles. Nederland steunt een EC-voorstel om het vaccinatiebewijs in Europa zonder boosterprik maximaal negen maanden geldig te laten zijn. Om binnen Europa te mogen reizen, zou iemand uiterlijk negen maanden na volledige vaccinatie een boosterprik moeten krijgen. Dit liveblog is afgesloten. Lees hier ons huidige liveblog.