Winkelend publiek in supermarkt Lidl, foto ter illustratie
Volledig scherm
Winkelend publiek in supermarkt Lidl, foto ter illustratie © ANP

Ongezond is goedkoper en dat is ‘zorgwekkend’: één op de drie eet door inflatie minder gezond

Gezond en gevarieerd eten en in clubverband sporten komen in de knel door de bezuinigingsdrift waarmee veel Nederlanders zich door dure tijden heen worstelen, blijkt uit nieuw onderzoek. Terwijl mensen vaak wél een gezondere levensstijl willen.

143 reacties

 • Peter Wortelboer

  1 maand geleden
  Je kunt niet meer naar de groenteboer,warme bakker of de keurslager want het is niet te betalen dus op de aanbiedingen letten in de supermarkt en zuurkool stampot maken voor drie dagen,maar ongezond eten is niet nodig als je het uitkiend.
 • Nico Huizinga

  2 maanden geleden
  Wie had gedacht dat deze tendens, een kapitalistische ziekte onder een niet-zorgende overheid, zich in NL zou voordoen? Een tijd geleden attendeerde een VN collega mij al op 'fresh food deserts' in Amerika, gebieden met een doorsnee van 1 mijl waar geen vers voedsel te koop is. Het is bittere armoede als je in NL je gezin alleen nog maar processed food van lage kwaliteit, gezout, gesuikerd en vol met verslavende en kankerverwekkende kleur en smaakstoffen kan voorzetten. VVD, D66, CDA schaam je!
 • els cazemier

  2 maanden geleden
  je komt een heel eind als je voor de bereiding van je eten wat moeite doet...Het vervelende is alleen dat je met een klein inkomen eerst alle extraatjes (snoep alcohol, frisdrank en vooral sigaretten...) moet schrappen en dat valt met een gezin niet mee denk ik. Wij zijn me z'n 2en en dan lukt dat wel
 • Sofie Van der Heijden

  2 maanden geleden
  Ik denk dat de overheid zich moet schamen, omdat zij mensen meetrekken in hun problemen zitten landgenoten er niet "warm" meer bij. Schande om deze problemen voor sommige mensen te creëren.
 • Georges Baaths

  2 maanden geleden
  Wie (gewone burger) kan het nog betalen