Volledig scherm
© Privéfoto

Oranje blok kan geen vuist maken op Transplant Games

De ambitieuze Tim Hartman (29) uit Haarlem heeft woensdag tijdens het WK voor sporters met een donororgaan in Argentinië opnieuw naast het goud gegrepen. In de wielerwedstrijd over 20 kilometer moest hij genoegen nemen met het brons.

Volledig scherm
Er werd goed naar elkaar gekeken. © Privéfoto

Zeventien wielrenners gingen woensdagmiddag van start in Mar del Plata. De atleten waren verdeeld over twee leeftijdscategorieën. Er deden drie Nederlanders mee. Voor Tim was het pas zijn derde wegwedstrijd. In zijn eerste wedstrijd brak hij zijn duim en in de tweede had hij slechte benen, daarom stond hij behoorlijk zenuwachtig aan de start. 

Het was rustig weer, maar Tim had liever zware omstandigheden gehad. ,,Doe mij maar een koers met veel wind. Lekker guur, lekker Nederlands.'' Daardoor kon niemand echt loskomen uit het peloton en dreigde het aan te komen op een massasprint. Tim wilde de sprint voor zijn, omdat hij geen goede sprinter is.

Brons
Op ongeveer 800 meter voor de streep plaatste een Argentijn een aanval. Tim haalde hem bij en ging hem zelfs voorbij. Zo hard hij kon stevende hij op de finish af, maar hij werd toch nog voorbijgereden door de Iraniër en de Engelsman die hem ook op de tijdrit te snel af waren. Hij wist de Argentijn nog net voor te blijven. Hoewel hij het gevoel had dat er met een 'machtsblok' van drie Nederlanders meer in gezeten had, heeft hij een dag later vrede met het resultaat.

Tim doet met een nier van zijn vader mee aan de World Transplant Games. Hij heeft nog een kans op eremetaal op de 4 x 400 meter estafette.

Medaillespiegel
De Nederlandse equipe heeft tot nu toe 24 medailles bemachtigd (6 goud, 11 zilver, 7 brons). De sporters worden begeleid door Stichting Sport en Transplantatie.

Volledig scherm
Tim Hartman vierde van links. © Privéfoto