Tom en Renee met Charlie in hun woonkamer; Jarka van Dijk, een tante van Renee heeft een koekjesactie opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Metakids.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom en Renee met Charlie in hun woonkamer; Jarka van Dijk, een tante van Renee heeft een koekjesactie opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Metakids. © Roel van der Aa

Ouders verliezen zoon aan zeldzame metabole ziekte: ‘Charlie verdient, net als Hugo, een mooi liefdevol leven

Vlak voor zijn eerste verjaardag overlijdt Hugo plots aan een zeldzame metabole ziekte. Zijn zusje Charlie wordt drie weken na de uitvaart geboren. Direct volgt een onvoorstelbaar verwoestend bericht voor de kersverse ouders Tom en Renée Coret: Charlie heeft exact dezelfde ziekte.

 1. Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’
  brandbrief
  52

  Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’

  Audiciens en leveranciers zien de verkoop van oordoppen op maat flink toenemen. Steeds meer jongeren met lawaaidoofheid, tinnitus (oorsuizen) en andere vormen van gehoorschade bezoeken een audicien, constateren winkeliers. In een brandbrief aan het kabinet vraagt patiëntenorganisatie Hoormij/NVVS een gesprek aan met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) om over de kwestie te praten. Het ministerie bevestigt dat de brief is binnengekomen.
 2. Kabinet wil werk maken van gehoorschade: over deze maatregelen wordt gedacht
  PREMIUM
  37

  Kabinet wil werk maken van gehoorscha­de: over deze maatrege­len wordt gedacht

  Het kabinet wil in actie komen om gehoorschade bij jongeren terug te dringen. Er wordt onder meer nagedacht over het verlagen van het aantal decibel op muziekevents en over het uitbreiden van gehoortesten op basisscholen. Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil hiervoor het advies van de Gezondheidsraad afwachten, maar een ruim deel van de Tweede Kamer wil niet tot de winter wachten en vindt direct ingrijpen noodzakelijk.