Redding voor personeel en cliënten TSN nabij
Een overname van TSN Thuiszorg - en daarmee behoud van werkgelegenheid en loon voor personeel en zorg voor cliënten - is dichtbij. De gesprekken met de overgebleven gegadigde, volgens bronnen Buurtzorg Nederland, zouden bijna afgerond zijn.
Delen per e-mail
Mijn inzet blijft primair gericht op goede ondersteuning aan mensen en op behoud van werk met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.
Een ingewijde stelt dat er maandag al witte rook kan zijn. Het plan zou nu al in verschillende gemeenten uit de doeken worden gedaan. Staatssecretaris Martin van Rijn (langdurige zorg) liet vanmiddag louter aan de Tweede Kamer weten dat het overleg met gemeenten en een potentiële overnamekandidaat 'in volle gang' is.
Uitstel van betaling
De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland vroeg eind november uitstel van betaling aan voor het onderdeel dat huishoudelijke hulp verleent. Daar werken 12.000 mensen.
Er was lange tijd onrust over de salarissen van dit personeel. Vlak vóór Kerstmis bleek achter dat het loon over december betaald kon worden. Van Rijn: ,,De bewindvoerders van TSN Thuiszorg verwachten dat dit ook voor januari het geval zal zijn."
TSN zorgt voor ongeveer 60.000 ouderen en hulpbehoevenden. De organisatie verkeerde al tijden in zwaar weer en moest eerder banen schrappen en lonen verlagen.
,,Zoals ik de afgelopen periode aan uw Kamer gemeld heb, is en blijft mijn inzet primair gericht op twee zaken," zegt Van Rijn tegen de Kamer over TSN. ,,De eerste is de continuïteit van goede ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben. Ten tweede is mijn inzet gericht op behoud van werk met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden."
Hoop op witte rook
Tjitske Siderius van de SP, de grootste oppositiepartij, is blij dat salarisbetaling TSN in januari gegarandeerd lijkt. ,,We hopen dat er snel witte rook komt over de overname. Met goede tarieven, fatsoenlijke salarissen en degelijke arbeidsvoorwaarden voor het personeel én continuering zorg aan mensen die afhankelijk hiervan zijn."
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Fitte hersenen bereik je met de Vitaliteitsschijf van Vijf
In het boek Het 50+ brein laat hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn (53) aan de hand van nieuw onderzoek zien dat ouder wordende hersenen minder snel uitgeput raken dan tot nu toe werd gedacht. Mits je ze blijft gebruiken. -
Groente en fruit besmet met stoffen die hormoonbalans verstoren
Op fruit en groente in de winkels zijn restanten van bestrijdingsmiddelen te vinden die kunnen leiden tot medische problemen. Ze kunnen de hormoonhuishouding aantasten en worden in verband gebracht met diverse aandoeningen. -
PREMIUM
video ‘Als ik toen naar die dokter had geluisterd, was ik er nu al jaren niet meer geweest’
Ruim de helft van de kankerpatiënten in Nederland heeft niet nagedacht over welk ziekenhuis voor hen het meest geschikt is. Bij nierkankerpatiënt Ger Dullens liet zijn arts zoveel steken vallen, dat hij al snel zijn heil ergens anders zocht. ,,Mijn arts was vergeten mij te bespreken, kreeg een rood hoofd en rende gauw weg.’’ -
zorgverzekering Ander ziekenhuis, zelfde behandeling, bijna drie keer zoveel kwijt
Prijzen van dezelfde ingrepen in ziekenhuizen en medische klinieken kunnen enorm uiteenlopen. Er bestaan verschillen tot wel 1400 euro. Toch lijken consumenten zich dat vaak niet bewust. -
VIDEO Helft kankerpatiënten staat niet stil bij keuze ziekenhuis
De helft van de kankerpatiënten in Nederland heeft niet nagedacht over welk ziekenhuis het meest geschikt is voor de behandeling van hun kanker. Eén op de vijf zou achteraf voor een ander ziekenhuis hebben gekozen.
-
Update / video Lachgas wordt softdrug, kabinet verbiedt bezit en verkoop
Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. De branchevereniging Van Lachgas Leveranciers (BVLL) voorspelt méér criminaliteit en méér mensen met verlammingsverschijnselen. -
PREMIUM
Werken als ‘lab-slaaf’ in drugsindustrie: pillen draaien tot de dood erop volgt
Op winst beluste pillenboeren, onervaren lab-slaven en cowboys die snel veel geld willen verdienen, maken het werk in een drugslab levensgevaarlijk. ,,Ze zijn nog te beroerd om een koolmonoxidemelder op te hangen.’’ -
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips.