Vooral bij baby’s en peuters kan het RS-virus voor grote benauwdheid zorgen.
Volledig scherm
Vooral bij baby’s en peuters kan het RS-virus voor grote benauwdheid zorgen. © Getty Images/iStockphoto

RIVM: oprukkend RS-virus is nu epidemie, ongebruikelijk in deze tijd

Het aantal meldingen van het RS-virus is de afgelopen weken hoger dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar, bevestigt het RIVM na berichtgeving van het Nederlands Dagblad. Omdat er in de tweede week van juni 21 meldingen werden gedaan en afgelopen week 37, is er zelfs sprake van een epidemie.

11 reacties

 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Er gaat een nieuw vaccin op de markt komen tegen RSV virus. Heb meegedaan aan het studie-vaccin. Heel hoopgevend.
 • Ron de Bruin

  1 maand geleden
  Dit is ruim van tevoren al voorspelt door virologen, immunulogen, (echte) internationale experts. Juist door alle corona-maatregelen, afstand houden, komen vooral kinderen en ook ouderen niet in aanraking met de gewone huis tuin en keuken virussen, en bouw je er geen weerstand tegen op. Een kind, baby tot kleuter komt normaal met kinderopvang, naar school gaan, buiten spelen in aanraking met tientallen virusjes. Bouwt dan meestal weerstand daar tegen op en wordt er niet ernstig ziek van
 • Ashley Margarittha

  1 maand geleden
  Een ieder die lacherig hier over doet of er niet in gelooft, heeft geen kind meegemaakt met het virus. Ik ben sinds gistermiddag weer thuis met mijn dochter van 11 weken, die 5 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen met het RS virus. Ik heb moeten aanzien hoe mijn dochter bijna geen adem meer kon halen, zo hard moest hoesten dat ze er constant van moest braken en zij sondevoeding moest krijgen omdat ze niet kon drinken. Dit is hartverscheurend voor een ouder!
 • Marijke Pel

  1 maand geleden
  Ik had al eerder gereageerd, maar mijn reactie is blijkbaar niet geplaatst. Ik meldde dat Janssen Biologics in Leiden (Juist ja die van het Covid vaccin) ook een vaccin heeft gemaakt tegen RSV. Dit weet ik uit de eerste hand en kun je ook vinden op internet: https://www.janssen.com/netherlands/nl/respiratoir-syncytieel-virus-rsv. Dus als men al van een epidemie gaat spreken bij 37 gevallen....inenten maar!!! (grapje)
 • Joep Meij

  1 maand geleden
  Ja hoor, daar heb je die bange mensen weer die roepen dat Corona niks is en het bangmakerij is.Dit nieuws gaat over een epidemie,geen pandemie en dat het vreemd is dat het nu in de zomer is en dat dat komt omdat er versoepelingen zijn zodat we weer dichter op elkaar zitten.Niks meer niks minder stelletje Wappie bangeriken
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Bulten in hals bij 16-jarige Esley bleek lymfeklierkanker: ‘Heel spannend of ik het zou halen’
  PREMIUM
  video

  Bulten in hals bij 16-jarige Esley bleek lymfeklier­kan­ker: ‘Heel spannend of ik het zou halen’

  De 22-jarige Esley Kok is een van de gezichten van de landelijke campagne tegen lymfeklierkanker. De studente uit Wilnis is te zien op posters en in advertenties en spotjes op televisie. Esley kreeg deze vreselijke ziekte toen ze 16 jaar was. Ze is al jaren genezen verklaard, maar lijdt nog elke dag aan de naweeën van de behandelingen. ,,Van kanker heb je levenslang last.”