Vooral bij baby’s en peuters kan het RS-virus voor grote benauwdheid zorgen.
Volledig scherm
Vooral bij baby’s en peuters kan het RS-virus voor grote benauwdheid zorgen. © Getty Images/iStockphoto

RIVM: oprukkend RS-virus is nu epidemie, ongebruikelijk in deze tijd

Het aantal meldingen van het RS-virus is de afgelopen weken hoger dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar, bevestigt het RIVM na berichtgeving van het Nederlands Dagblad. Omdat er in de tweede week van juni 21 meldingen werden gedaan en afgelopen week 37, is er zelfs sprake van een epidemie.

11 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 maanden geleden
  Er gaat een nieuw vaccin op de markt komen tegen RSV virus. Heb meegedaan aan het studie-vaccin. Heel hoopgevend.
 • Ron de Bruin

  3 maanden geleden
  Dit is ruim van tevoren al voorspelt door virologen, immunulogen, (echte) internationale experts. Juist door alle corona-maatregelen, afstand houden, komen vooral kinderen en ook ouderen niet in aanraking met de gewone huis tuin en keuken virussen, en bouw je er geen weerstand tegen op. Een kind, baby tot kleuter komt normaal met kinderopvang, naar school gaan, buiten spelen in aanraking met tientallen virusjes. Bouwt dan meestal weerstand daar tegen op en wordt er niet ernstig ziek van
 • Ashley Margarittha

  3 maanden geleden
  Een ieder die lacherig hier over doet of er niet in gelooft, heeft geen kind meegemaakt met het virus. Ik ben sinds gistermiddag weer thuis met mijn dochter van 11 weken, die 5 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen met het RS virus. Ik heb moeten aanzien hoe mijn dochter bijna geen adem meer kon halen, zo hard moest hoesten dat ze er constant van moest braken en zij sondevoeding moest krijgen omdat ze niet kon drinken. Dit is hartverscheurend voor een ouder!
 • Marijke Pel

  3 maanden geleden
  Ik had al eerder gereageerd, maar mijn reactie is blijkbaar niet geplaatst. Ik meldde dat Janssen Biologics in Leiden (Juist ja die van het Covid vaccin) ook een vaccin heeft gemaakt tegen RSV. Dit weet ik uit de eerste hand en kun je ook vinden op internet: https://www.janssen.com/netherlands/nl/respiratoir-syncytieel-virus-rsv. Dus als men al van een epidemie gaat spreken bij 37 gevallen....inenten maar!!! (grapje)
 • Joep Meij

  3 maanden geleden
  Ja hoor, daar heb je die bange mensen weer die roepen dat Corona niks is en het bangmakerij is.Dit nieuws gaat over een epidemie,geen pandemie en dat het vreemd is dat het nu in de zomer is en dat dat komt omdat er versoepelingen zijn zodat we weer dichter op elkaar zitten.Niks meer niks minder stelletje Wappie bangeriken