Robin Groenewegen woont aan het water in Woubrugge. ,,Als daar een kind invalt, spring je er toch ook achteraan? Wat is het verschil met een kindje dat spartelt in het ziekenhuis?”
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Groenewegen woont aan het water in Woubrugge. ,,Als daar een kind invalt, spring je er toch ook achteraan? Wat is het verschil met een kindje dat spartelt in het ziekenhuis?” © Merel Klijzing

Robin (22) doneerde stamcellen aan doodziek jochie: ‘Brief van ouders was het mooiste’

Stamcellen doneren iets bijzonders? Niet voor Robin Groenewegen (22) uit Woubrugge. Hij redde mogelijk het leven van een klein jochie met zijn donatie. 

 1. Liefde nodig? Ga in knuffeltherapie met kameel Einstein: ‘Daar kan geen psychiater tegenop’
  Play
  PREMIUM
  video

  Liefde nodig? Ga in knuffelthe­ra­pie met kameel Einstein: ‘Daar kan geen psychiater tegenop’

  Heb je liefde en warmte nodig? Kom dan knuffelen met een kameel. Bij Buurderij van Dam in Wilnis was het maandag mogelijk. Kameel Einstein kwam op bezoek, samen met zijn ‘baasje’ Tamar Valkenier. Deze dame is ‘fulltime avonturier’ en trekt samen met haar kameel Nederland rond om haar verhaal te vertellen. Rosanne Kok vleide zich tegen de bulten aan voor het verhaal.
 2. Albert-Jan (51) heeft Down en kan bijna niets zelf, zussen nemen zorg van ouders over: ‘Hij redt het niet alleen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Al­bert-Jan (51) heeft Down en kan bijna niets zelf, zussen nemen zorg van ouders over: ‘Hij redt het niet alleen’

  De liefde die Janine Kwinkelenberg-Barlo (50) uit Zeist voelt voor haar verstandelijk beperkte broer Albert-Jan is voor eeuwig en niet te vergelijken met die voor wie dan ook. Nu hun ouders ouder en zelf hulpbehoevend zijn, neemt ze dan ook vanzelfsprekend de zorg van hen over. Dat dat pittig is, maar ook vol van liefde laat ze zien in een aangrijpende documentaire die maandag op televisie komt.