Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Roep om meer anticonceptie voor heren steeds luider, tijd voor de mannenpil

Mannen gebruiken nog steeds veel minder anticonceptie dan vrouwen en dat moet volgens Nederlanders veranderen, blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral jongeren vinden het hoog tijd dat de heren meer opties qua voorbehoedsmiddelen krijgen.  

41 reacties

 • Ponsen

  6 maanden geleden
  Waarom is het altijd dat de man verantwoordelijk is die draait overal voor op. Limitatie, condoomgebruik, pil of knip knip. Waarom de vrouw geen knip knip zij zijn de gene voor emancipatie laten vrouwen nu zelf eens de verantwoordelijkheid nemen. De man is altijd de LUL. Ook als hij geen kind wil en de vrouw toch zwanger raakt.
 • Dick van Dijk

  6 maanden geleden
  Ik heb aan dat paarse driehoek pilletje genoeg 🤭🤣
 • Ben Goss

  6 maanden geleden
  Misschien zou de gratis condoom voor mannen onder 21 helpen bij de hogere percentage aan anticonceptie materiaal. Het gebruik van een pil vind ik een minder goed idee, dit kan zorgen voor medische complicaties.
 • Hans Velleman

  6 maanden geleden
  Worden er in bed geen panties meer gedragen: Erg sexy voor af en imitatie maagdelijkheid tijdens, die erg sexueel remmend eindigt: Maar in Marokko ontmoette vaders boven de honderd die een jonge vrouw van hun zoon " cadeau voor hun honderdste kregen en die er een kind van hebben gekregen en er ook zeer gelukkig mee waren.......
 • Jaap Spruitenburg

  6 maanden geleden
  Zo dat gaat een hoop alimentatie schelen denk ik… Ik snap niet waarom dit zo breed uitgemeten moet worden. Vrouwen hebben niet opeens minder last van hun menstruatie met een mannenpil oid en het is volgens mij gedeelde verantwoordelijkheid. Bedenk daarbij eens dat mannen ieder uur van de dag een groot aantal zaadcellen produceert en een vrouw met 1 eicel per maand al een week van de leg kan zijn. Wees dus vooral blij dat het allemaal een beetje naar behoren werkt…