Een meisje chat terwijl ze in bed ligt.
Volledig scherm
Een meisje chat terwijl ze in bed ligt. © ANP XTRA

Seks voor singles in coronatijd: via webcam of solo op 1,5 meter afstand

Singles die seks willen hebben in coronatijd, kunnen het best aan webcamseks doen met hun date. Als ze toch af willen spreken, is afstand houden en masturberen in het bijzijn van de ander de beste optie. Dat adviseert Soa Aids Nederland.

De organisatie stelt dat het niet reëel is om van mensen te verwachten dat ze voor een langere tijd intimiteit en seks mijden. Maar momenteel kunnen alleen mensen met een vaste en samenwonende partner nog seks hebben volgens de coronaregels. Miljoenen singles moeten dus op zoek naar haalbare alternatieven.     

Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland: ,,We moeten mensen zonder een vaste partner voorzien van informatie om het risico op een coronabesmetting zo klein mogelijk te houden, als ze ervoor kiezen seks te hebben. Zo kunnen ze zelf een keuze maken die het beste bij ze past en zichzelf en anderen beschermen.”

Webcam en chatten

Quote

Het is niet reëel om van mensen te verwachten dat ze voor een langere tijd intimiteit en seks mijden

Soa Aids Nederland

Wat betekent dat concreet voor singles die willen daten en misschien wel meer? Je spreekt niet af, maar houdt het op webcam en chatten, al of niet met seksspeeltjes erbij. Als je wel afspreekt dan hou je 1,5 meter afstand en doe je aan soloseks in het bijzijn van die ander.

,,Dat heeft het minste risico op een corona-besmetting en is in lijn met de regels van het RIVM’’, aldus het advies van de organisatie.

Na twee weken zonder corona-klachten (verkoudheid, niezen, hoesten, benauwdheid), wordt het vervolgens mogelijk om intimiteit of seks te hebben waarbij je dichter bij elkaar komt. Dit advies geldt ook voor mensen met een friend with benefits of vast knuffelmaatje.

Tot slot: als het dan tot de daad gaat komen, was eerst je handen en je geslachtsdelen (penis, vagina, anus) voordat je seks hebt of intiem bent. En neem zo weinig mogelijk het openbaar vervoer. Loop, ga met de fiets of auto. Was ook je handen na seks of intimiteit.

  1. Ziekenhuis geschokt: nepverpleger aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte
    PREMIUM
    update

    Ziekenhuis geschokt: nepverple­ger aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te

    Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.