Volledig scherm
Danny Bowman nam meer dan 200 selfies per dag © Facebook

Selfie-verslaafde Danny (19) wilde zichzelf doden

De 19-jarige Danny Bowman uit Engeland was zo geobsedeerd door het nemen van de perfecte foto van zichzelf met zijn mobiele telefoon, dat het hem bijna fataal werd. Bowman zat zes maanden lang binnen en maakte tien uur per dag selfies. Het maken van de perfecte foto dreef hem zo ver dat hij een poging deed zichzelf te doden.

De tiener zat een halfjaar thuis nadat hij was gestopt met school, zo meldt The Mirror. Het maken van een goede selfie deed hij om aandacht te krijgen van meisjes. Hij viel af om er beter uit te zien en vertoonde agressief gedrag tegen zijn ouders, wanneer ze hem vroegen te stoppen met het maken van de foto's.

Obsessie
Het maken van selfies - meer dan 200 per dag - werd een obsessie voor Bowman. In een drastische poging te ontsnappen aan de selfie-obsessie, nam de jongen een overdosis. Hij werd op tijd gevonden door zijn moeder Penny.

'Ik was constant bezig met het maken van de perfecte selfie en toen ik me realiseerde dat dat niet lukte, wilde ik dood. Ik raakte mijn vrienden kwijt, mijn opleiding en bijna mijn leven', aldus Bowman aan The Mirror.

Hij is inmiddels behandeld in een psychiatrische kliniek. Volgens de psychiaters is dat wat Bowman is overkomen een wereldwijd probleem en wordt het erkend als een geestelijke ziekte. Daaraan wordt een hoog aantal gevallen van zelfmoord verbonden.

Verslaving
Bowman zet zich nu in om jongeren voor het gevaar van het nemen van selfies te waarschuwen. Volgens de tiener kunnen selfies worden gezien als een verslaving, vergelijkbaar met alcohol en drugs. 'Mensen realiseren zich niet wat de gevolgen zijn als je een foto van jezelf op Facebook of Twitter zet. Het kan heel snel uit de hand lopen.'