Sophie (1) is erg ziek, maar straalt, rent en springt

Sophie (1) lag de helft van haar leventje in het ziekenhuis. Haar ouders halen geld op voor Ronald McDonald Huizen, waar ze veel logeerden. ,,Heel gek, maar daar hebben we mooie tijden meegemaakt.''

Ze was de eerste baby van het jaar, voor het Medisch Centrum Leeuwarden. Geboren om 05.30 uur in de ochtend van 1 januari 2016. Helemaal niemand die in die nieuwjaarsnacht kon bevroeden dat juist om het eerste wonder van het jaar de grootste zorgen zouden ontstaan.

Sophie Badal (1) straalt, rent, lacht, kirt, ontwapent, klautert en springt. Grote zus Lisa (3) geeft haar het ene na het andere zoentje op haar gezicht, maar ze is wel voorzichtig met het slangetje dat de sondevoeding naar Sophies neus brengt.

Hun ouders Soerish (39) en Kirsten (36) bekijken het tafereel vertederd. Wijzend op Sophie, die kraaiend van plezier achter haar zus aangaat, zegt Kirsten: ,,Je hoort wel dat kinderen die zo ziek zijn de eerste maanden na een levertransplantatie de verloren tijd inhalen. Ze doen alles vol overgave.''

  1. Ismaël (43) heeft uitgezaaide kanker maar gaat niet dood: ‘Ik ga voor radicale remissie’
    PREMIUM
    Ik heb Geleefd

    Ismaël (43) heeft uitgezaai­de kanker maar gaat niet dood: ‘Ik ga voor radicale remissie’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Filmmaker Ismaël Lotz (43) heeft, volgens de doktoren, nog maar een aantal jaren te leven. Volgens hemzelf gaat hij genezen. ‘Radicale remissie’, noemt hij dat. Hij zit in de bloei van zijn carrière en zit op dit moment in Hollywood om weer een nieuwe film te maken. Hij gelooft heilig in de kracht van positief denken.