Sophie (1) is erg ziek, maar straalt, rent en springt

Sophie (1) lag de helft van haar leventje in het ziekenhuis. Haar ouders halen geld op voor Ronald McDonald Huizen, waar ze veel logeerden. ,,Heel gek, maar daar hebben we mooie tijden meegemaakt.''

Ze was de eerste baby van het jaar, voor het Medisch Centrum Leeuwarden. Geboren om 05.30 uur in de ochtend van 1 januari 2016. Helemaal niemand die in die nieuwjaarsnacht kon bevroeden dat juist om het eerste wonder van het jaar de grootste zorgen zouden ontstaan.

Sophie Badal (1) straalt, rent, lacht, kirt, ontwapent, klautert en springt. Grote zus Lisa (3) geeft haar het ene na het andere zoentje op haar gezicht, maar ze is wel voorzichtig met het slangetje dat de sondevoeding naar Sophies neus brengt.

Hun ouders Soerish (39) en Kirsten (36) bekijken het tafereel vertederd. Wijzend op Sophie, die kraaiend van plezier achter haar zus aangaat, zegt Kirsten: ,,Je hoort wel dat kinderen die zo ziek zijn de eerste maanden na een levertransplantatie de verloren tijd inhalen. Ze doen alles vol overgave.''

  1. Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen

    Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemothera­pie ondergin­gen

    Jade Devis (36) was nog niet halverwege haar zwangerschap toen ze een knobbeltje op een van haar borsten voelde. Ze had een zeldzame vorm van borstkanker. Een arts vertelde Jade dat het voor haar een kwestie van leven en dood was en dat de embryo mogelijk te jong was om de noodzakelijke behandeling te overleven. De Amerikaanse besloot voor zichzelf én het leven van haar kind te vechten. ‘Ik wilde niet toestaan dat een vreemdeling het lot van mijn kind zou bepalen'.