Volledig scherm
© ANP

Speciale site voor allochtone meisjes met problemen

Allochtone meisjes die het leven niet meer zien zitten, kunnen vanaf vandaag terecht op een speciale website: www.jestaatnietalleen.nl. Die moet ze helpen hun problemen te overwinnen. De site is een initiatief van kenniscentrum Movisie en de jongerenwebsites Marokko.nl, Hababam.nl en Indianfeelings.nl, zo maakten zij bekend.

Volgens de initiatiefnemers blijkt uit onderzoek dat allochtone meisjes relatief vaak suïcidaal zijn. Uit een onderzoek van de GGD bleek jaren geleden dat Turkse en Surinaamse vrouwen tussen 15 en 24 jaar twee tot drie keer vaker een zelfmoordpoging doen dan autochtone vrouwen.

Depressie kan daarvan een oorzaak zijn, maar bij Turkse, Hindoestaanse en Marokkaanse meisjes speelt ook vaak mee dat zij weinig bewegingsvrijheid hebben. Ze voelen grote druk omdat ze de eer van hun familie hoog moeten houden.

Op de website kunnen de meiden allerlei informatie vinden: hoe suïcidaal gedrag ontstaat, wat je eraan kunt doen, waar je hulp kan krijgen en wat je kan doen als een vriendin het leven niet meer ziet zitten. Turkse, Hindoestaanse en Marokkaanse meisjes hebben meegeholpen bij het bedenken van hoe de site eruit moet zien.