Volledig scherm
© afp

Steeds meer MERS-besmettingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn nog eens 23 mensen besmet geraakt met het longvirus Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Dat liet het Zuid-Koreaanse ministerie van Volksgezondheid weten. In totaal zijn er nu 87 gevallen bekend.

Zeventien van de nieuwe besmette personen hebben in dezelfde ziekenhuiskamer gelegen als waar de eerste met MERS besmette patiënt lag. Het virus kan dodelijk zijn voor mensen met een zwakke gezondheid. Vijf mensen zijn al overleden.

De vicepremier Choi Kyung Hwan zei zondag op een persconferentie dat de epidemie 'beheersbaar' is, maar toch komen er strengere maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Zo mogen straks de telefoons van mensen die in quarantaine zitten worden doorzocht.

Het land is bang dat mensen uit angst het openbare leven mijden en dat kan economische gevolgen hebben. Nieuwszender CNN meldt dat 1800 scholen de komende dagen dicht zijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement