Volledig scherm
© anp

Studente heeft panische angst voor kaas

De 20-jarige studente Sammy Jenkins heeft zoveel angst voor kaas dat ze bijna niet durft te gaan winkelen. Wanneer ze zich in dezelfde ruimte als het zuivelproduct begeeft, moet ze de kamer verlaten, meldt The Sun.

De angst, die ook turofobie genoemd wordt, zorgde er zelfs voor dat ze ooit een job afwees. Nu is Sammy wanhopig op zoek naar professionele hulp. 'Ik walg zo van het idee van het aanraken of eten van kaas dat het angstzweet mij al uitbreekt wanneer ik eraan denk. Volgens mijn moeder heb ik er ooit van gegeten toen ik nog te klein was om het me te herinneren. Waarom ik er zoveel schrik van heb, weet ik niet. Toen ik jonger was, vond ik het niet zo een probleem, maar nu wil ik wel echt hulp zoeken.'

'Op het eerste gezicht lijkt mijn probleem niet zo erg, maar als mijn vrienden bijvoorbeeld pizza willen eten, moet ik de kamer verlaten. Als iemand de boodschappen begint uit te pakken sta ik doodsangsten uit. Toen ze mij belden voor een studentenbaantje in een supermarkt, heb ik zelfs de telefoon moeten ophangen. Ze hadden me namelijk gevraagd op de kaasafdeling te gaan staan en ik werd onmiddellijk misselijk. Dat was erg gênant', getuigt de Britse.