Wang Long Li, medeoprichter van Tinybots, met zijn Tessa: een speciale robot die dementerende ouderen ondersteunt, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wang Long Li, medeoprichter van Tinybots, met zijn Tessa: een speciale robot die dementerende ouderen ondersteunt, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. © Frank de Roo

Tessa ontlast mantelzorgers en hulpverleners: deze robot geeft handige reminders

Mensen met beginnende dementie kunnen thuis de hulp van ‘Tessa’ inroepen. Tessa is een robot die cliënten van het Rotterdamse Tinybots helpt zo lang mogelijk grip op hun eigen leven te houden. Tegelijk ontlast zij zorgverleners en mantelzorgers. Een handig hulpmiddel, zeker in tijden van corona.

  1. Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkanker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’
    PREMIUM

    Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkan­ker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’

    Het klinkt als een nachtmerrie: twee maanden na je moeder te horen krijgen dat ook jouw borstkanker is uitgezaaid en dat jullie beiden ongeneeslijk ziek zijn. Het overkwam de 28-jarige Irene uit Utrecht en haar moeder Patrizia (63). Samen bereiden ze zich nu voor op de dood. En dat doen ze op een bijzondere manier: door heel veel te lachen. ,,We kregen zelfs op onze flikker.”