Angela Roos (links) en Petra van der Schaaf van Vierstroom Zorg Thuis met beschermende materialen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela Roos (links) en Petra van der Schaaf van Vierstroom Zorg Thuis met beschermende materialen tegen het coronavirus. © Sandra Zeilstra

Thuiszorg hoeft minder vaak bij cliënten op bezoek: ‘Zelfredzaamheid was veel groter dan we dachten’

ZORG NA CORONANu het aantal besmettingen daalt en er zo'n twintig miljoen vaccins zijn weggeprikt, kijken zorgmedewerkers vooruit. Wat hebben zij geleerd van de pandemie en hoe hebben ze deze periode beleefd. Vandaag een gesprek met Angela Roos en Petra van der Schaaf van Vierstroom Zorg Thuis.

  1. Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

    Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschik­baar is’

    Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.