Tiemen van der Worp (rechts) staat een nier af aan zijn beste vriend Alex Clement.
Volledig scherm
PREMIUM
Tiemen van der Worp (rechts) staat een nier af aan zijn beste vriend Alex Clement. © Marnix Schmidt

Tiemen doneert nier aan beste vriend Alex: ‘Toen hij ‘ja’ zei hebben we wel even zitten huilen’

Nachtenlang lag nierpatiënt Alex Clement (50) er wakker van. Zijn beste vriend Tiemen had het hem jaren terug al aangeboden. En nu moest de ingrijpende vraag toch écht gesteld worden: dat aanbod van die nierdonatie, staat dat nog? De reactie was er binnen dertig seconden: ‘Maak je vraag niet af, het antwoord is ja’.

19 reacties

 • jan van Blitterswijk

  6 dagen geleden
  Alle voor en tegens in overweging nemend hoop ik dat op het moment suprême ik mij als gevende partij niet door twijfel zal laten overvallen. Het hangt er namelijk vanaf hoe sterk op het cruciale moment mijn genegenheid tot de ontvanger staat. Tussen Tiemen en Alex zit het goed. Dat zie ik op de foto's.
 • M. Kok

  6 dagen geleden
  @ van Velthuizen Had van u niet anders verwacht. 😉
 • van Velthuizen

  6 dagen geleden
  @C.Konijn: Ook ik lees uw verhaal op dezelfde manier zoals @M. Kok het interpreteert, dus positief bedoeld. Vroeger hadden we op school "begrijpend lezen" en iedereen interpreteerde een stuk tekst zoals hij hem wilde begrijpen en niet zoals de schrijver bedoelde. En wat deze column betreft, een betere vriendschap kan er niet bestaan 😊
 • M. Kok

  6 dagen geleden
  @ C Konijn Ik lees uw reactie heel anders dan de meeste reageerders. Er is een lichamelijk stuk. Maar ook een geestelijk stuk. Wat " misschien lastig kan worden in de toekomst". Maar dat neemt niet weg dat ik dit natuurlijk prachtig en bijzonder vind. En ik schat zo in u ook.😉 Iemand zei eens tegen een andere reageerder. Uw waarheid. Is niet mijn waarheid. Respectvoller kan gewoonweg niet. Fijne zondag !
 • Henk v Dorop

  6 dagen geleden
  Nobel!