Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

TikTok-influencers benaderd door verkopers e-sigaret: ‘Zou je onze vapes willen promoten voor 40 euro?’

Er zijn in Nederland verkopers actief die populaire - en vaak ook minderjarige - influencers op TikTok en Snapchat benaderen om op grote schaal e-sigaretten (vapes) te promoten en te verkopen. Dat is bij wet verboden.

17 reacties

 • Hans de Laat

  3 maanden geleden
  Alle influencers verdienen juist geld met reclame maken voor allerlei zaken anders bestonden ze niet. Kijk naar BN'ers die maken ook reclame en daar worden ze gewoon voor betaald anders zouden ze het niet doen. Niks nieuws onder de zon.
 • R. Koot

  3 maanden geleden
  Is dat raar? Daar leven influencers toch van? Ik vraag bij de bakker toch ook om een brood?
 • De Koker

  3 maanden geleden
  Ze doen maar blijkbaar heeft iedereen zijn verstand verloren.
 • Peter de Jong

  3 maanden geleden
  Niets aan de hand. Als de ouders niet willen, dat hun kinderen roken of vapen gebeurt het niet. Volwassen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. De overheid heeft daar niets mee te maken. Het is een zaak tussen die persoon en zijn gezinsleden, werkgever of zakenpartner, zorgverzekeraar en huisarts. Verder gaat het niemand wat aan welke lifestyle je verkiest. Het is hier een vrij land, toch?
 • Janine de Jager

  3 maanden geleden
  Wettelijk verboden, en volkomen terecht. Hard aanpakken en als voorbeeld zo'n zwakbegaafde een jaartje opsluiten. Ik zie bij mij in de buurt kinderen van een jaar of 13, 14 met die troep.