Daya Raap met het schilderij waarop haar dochter Dainely staat. Ook Jayven lijdt aan sikkelcelziekte, maar is vooral trots op zijn speelgoedmotor.
Volledig scherm
PREMIUM
Daya Raap met het schilderij waarop haar dochter Dainely staat. Ook Jayven lijdt aan sikkelcelziekte, maar is vooral trots op zijn speelgoedmotor. © Frank de Roo

Tweeduizend mensen in Nederland lijden aan deze onbekende ziekte, het werd Dainely (1) fataal

Jayven jakkert met zijn speelmotor over de stoep. Hij is een vrolijk knulletje van 2 jaar. Je ziet niets bijzonders aan hem. Boven, in de huiskamer van de familie Raap, hangt een groot geschilderd portret van hem. Zijn zusje Dainely staat achter Jayven. Met vleugeltjes. Ze zou nu bijna 5 zijn. ,,Ze was een engeltje. Zo is ze gekomen en zo is ze gegaan”, zegt mama Daya.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”