Zoë gebruikt gebarentaal bij Subcultures.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoë gebruikt gebarentaal bij Subcultures. © Angeliek de Jonge

Utrecht steeds toegankelijker voor mensen met beperking: ‘Personeel begroet mensen in gebarentaal’

Een bordspel met kaartjes die ‘gevoeld’ kunnen worden door blinden, bij binnenkomst begroet worden in gebarentaal of zonder gedoe de winkel inrijden met een rolstoel. De Utrechtse spelletjeswinkel Subcultures doet er alles aan om de zaak zo toegankelijk mogelijk te maken voor klanten met een beperking. Hij is niet de enige: Utrecht wordt steeds toegankelijker.

 1. Zo gaan zakkenrollers te werk in razend druk Utrecht: ‘Had helemaal niet door dat mijn tas open stond’
  PREMIUM

  Zo gaan zakkenrol­lers te werk in razend druk Utrecht: ‘Had helemaal niet door dat mijn tas open stond’

  Hoera, horeca en winkels zijn weer open! Ook zakkenrollers ‘genieten’ van die heropening en zijn massaal weer aan de slag in de Utrechtse binnenstad. De politie ontving de afgelopen week meerdere meldingen en aangiftes. Hoe makkelijk maakt winkelend publiek het de dieven eigenlijk? ,,Als ik heb betaald en mijn portemonnee wegstop, vergeet ik mijn tas wel eens dicht te maken.”
 2. Wandel hand in hand en maak een sexy bucketlist: een intiemere relatie in 28 dagen
  PREMIUM
  Seksuoloog

  Wandel hand in hand en maak een sexy bucketlist: een intiemere relatie in 28 dagen

  Op vlak van intimiteit komen veel koppels niet verder dan een zoen bij thuiskomst. ,,Niet verbazend dat zo de vonken er in bed niet afspringen”, zegt klinisch relatietherapeut Chloé De Bie. Ze bedacht daarom 28 speelse uitdagingen: elke dag van liefdesmaand februari voltooi je er eentje voor meer verbinding in je relatie. ,,Datgene wat expliciet verboden is, wordt des te aantrekkelijker.”