Het zorgvraagstuk is voor staatssecretaris Van Rijn één van de redenen geweest om de politiek in te gaan. De barre situatie van zijn eigen moeder wordt hem nu voor de voeten gegooid.
Volledig scherm
Het zorgvraagstuk is voor staatssecretaris Van Rijn één van de redenen geweest om de politiek in te gaan. De barre situatie van zijn eigen moeder wordt hem nu voor de voeten gegooid. © ANP

Van Rijn onder vuur door leefsituatie demente moeder

De falende zorg voor dementerenden komt staatssecretaris Martin Van Rijn (Volksgezondheid) op veel kritiek te staan. De roep om oplossingen groeit.

  1. Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol, maar ‘veiligheid staat niet ter discussie’
    Update

    Kankerver­wek­ken­de stof ontdekt in paraceta­mol, maar ‘veiligheid staat niet ter discussie’

    De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt grondstoffen voor paracetamol die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof. De fabriek leverde grondstoffen van miljoenen pillen paracetamol die onder meer te koop zijn in Nederlandse drogisterijen, supermarkten en apotheken. De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie, maar minister Tamara van Ark belooft dat er een onderzoek komt.