Buurvrouw Mirjam en Lisa (rechts), nu er nog genoten wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurvrouw Mirjam en Lisa (rechts), nu er nog genoten wordt. © Fred Leeflang

Veel mensen zweren bij een ochtendduik in de zee: ‘Of ik er zin in heb? Allesbehalve, maar ik ga’

lekker bezigLiever lui dan moe. Bij verslaggever Lisa Vos staan sporten en bewegen de laatste jaren op een laag pitje. Om daar verandering in te brengen probeert ze deze zomer verschillende buitenactiviteiten uit. Vandaag in deel 2: de ochtendduik.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Tot het gaatje gaan bij een disco-bootcamp: ‘Ik ga dieper dan ik eigenlijk dacht te kunnen’
  PREMIUM
  Lekker bezig

  Tot het gaatje gaan bij een dis­co-boot­camp: ‘Ik ga dieper dan ik eigenlijk dacht te kunnen’

  Liever lui dan moe. Bij verslaggever Lisa Vos staan sporten en bewegen de laatste jaren op een laag pitje. Om daar verandering in te brengen probeert ze deze zomer verschillende buitenactiviteiten uit. Vandaag in deel 1: Opzwepende beats en een dj die meteen naar zijn microfoon grijpt als iemand niet hard genoeg meedoet. Bij de disco-bootcamp ga je al snel tot het gaatje.
 3. Alicia (15) overleed aan kanker en wilde beter leven voor lotgenoten in arme landen: familie zet haar wens voort
  PREMIUM

  Alicia (15) overleed aan kanker en wilde beter leven voor lotgenoten in arme landen: familie zet haar wens voort

  Hoe een fijn leven van de ene op de andere dag in een nachtmerrie kan veranderen. Machteld Ooijens (49) uit Houten weet er alles van: ze verloor haar 15-jarige dochter Alicia anderhalf jaar terug aan een uiterst zeldzame vorm van botkanker. Nu zet ze Alicia’s wens, een beter leven voor kinderen met kanker in armere landen, voort. ,,Je denkt: waarom overkomt óns gezin dit?”