Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

‘Vergeet het baasje in eigen buik niet’: spotje tegen abortus is anno 2021 een gotspe

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster vindt het te gek voor woorden dat het recht op abortus nog steeds ter discussie staat. 

64 reacties

 • Mariska Saaijer

  6 maanden geleden
  Sommigen zeggen alleen abortus als het leven van de vrouw in gevaar komt. En hoe zit het bij verkrachting/incest? Pech gehad? Dat kind gaat toch voor op jouw welzijn als verkochte vrouw die minstens 9 maanden geconfronteerd wordt, meer en meer elke dag wat er is gebeurd omdat men vindt dat dat geen reden is voor abortus. Is straks de MOP al te laat omdat men 1 halve dag delen van twee cellen al ziet als een mens?
 • Rudy Post

  6 maanden geleden
  Waarom leren we onze kinderen niet van jongs af aan dat ons leven en de omgang met seksualiteit een ‘Godsgeschenk’ is. Een groots geschenk, waarmee we dienen om te gaan als iets bijzonders dat we elkaar kunnen geven om de ander te verrijken en niet om van de ander te nemen. Ze zullen gaan beseffen dat geslachtsgemeenschap en de mogelijkheid dat er een zwangerschap uit kan ontstaan, thuishoort in een stabiele, door liefde gedreven relatie zoals het huwelijk. Het zou veel ellende voorkomen.
 • Anoniem

  6 maanden geleden
  Cherie Loykens: U vraagt zich af of wij 5ongewenste kinderen groot zouden willen brengen. Denk het wel komende uit een gezin van 9 en een opa die 24 ( vierentwintig) kinderen had. Hij heeft er niet echt onder geleden want op zijn 90 e fietste hij nog door het dorp en daarbij is hij net geen 100 jaar geworden. Opa Ruud Vork
 • Susanne Van Rossenberg

  6 maanden geleden
  Abortus is een vrouwenzaak. Mannen mogen hierover geen beslissing nemen. Een mening op de achtergrond kan nog net. Het is namelijk nooit hun lichaam. Dus waar bemoeien mannen zich mee?
 • Norbert Schooten

  6 maanden geleden
  Marja Kok, heel mooi verwoord, en dat is het probleem in deze maatschappij