In het Catharina Ziekenhuis staan de beveiligers die normaal gesproken bij de kroegen in uitgaansgebied Stratumseind staan, nu op de verpleegafdelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Catharina Ziekenhuis staan de beveiligers die normaal gesproken bij de kroegen in uitgaansgebied Stratumseind staan, nu op de verpleegafdelingen. © Koen Verheijden

Verpleegkundigen soms urenlang bezig familieleden te kalmeren: ‘Ben continu alert’

VerpleegafdelingTijdens de zoveelste coronagolf bericht verslaggever Jurriaan Nolles over de zorg, het werk en de drukte in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Vandaag volgt hij een verpleegafdeling met beveiliging.

12 reacties

 • Rijn van Dijk

  8 maanden geleden
  Dit asociaal gedrag kun je niet vergoelijken met te zeggen dat die bezoekers het emotioneel zwaar hebben. Het zal allemaal wel waar wezen maar probleem is dat onze samenleving kapot gedemocratiseerd is. Slappe grijze wollensokken hap allemaal. Hier helpt ook een hoger salaris niet. Orde, respect, gezag en fatsoen zijn bijna uitzondering i.p.v. regel. En hoe zou dat nu toch allemaal komen?
 • de Bloois

  8 maanden geleden
  Gaat het kabinet eindelijk eens de lonen in dit zware beroep verhogen en geen tijdelijke bonus maar gestructureerd geld erbij. Het is van de zotten dat dat nog niet gebeurd is!!!! Helemaal kapot bezuinigd de zorg net als onderwijs en politie bah!!!!!!!!!
 • Simon de Jong

  8 maanden geleden
  Te triest voor woorden. Het is alleen een beperkte groep van deze idioten, die de verpleegkundige met onnodige zaken bezig houden. Zij hebben wel betere dingen te doen, dan deze dwaallichten op het rechte pad te houden. Dit wangedrag afstraffen. Bezoek op basis van afspraak. Bij wangedrag gebiedsverbod wordt de toegang tot het ziekenhuis en zorginstelling voor minimaal 4 weken ontzegd. Bij herhaling 8 weken, daarna 16 weken. Directies van instellingen moeten deze maatregelen kunnen nemen.
 • Jeroen Velzen

  8 maanden geleden
  Overlast veroorzaken betekent 1 week opsluiten om af te koelen. Helpt dat niet dan 2 weken of 4 weken. Ik beschouw mezelf als vrij links maar ik ben van de harde aanpak hoor.
 • F Momberg

  8 maanden geleden
  Er zou ook een keihard verbod op filmen en fotograferen moeten komen. Gewoon geen gsm toestaan. Punt. En bij overtreding keihard aanpakken (geldboete of vervolging)