Volledig scherm
© anp

Vijf kinderen met mazelen in het ziekenhuis

Vijf met mazelen besmette kinderen zijn doodziek opgenomen in het ziekenhuis. Twee van de vijf kinderen zijn opgenomen met hersenvliesontsteking, twee met longontsteking. Van één patiëntje is nog onduidelijk wat de complicaties zijn. Dat meldt het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Vrijdag was al bekend dat een patiënt met mazelen uit het Land van Heusden en Altena in Brabant in het ziekenhuis was opgenomen met ernstige complicaties. In totaal zijn bij tien kinderen complicaties vastgesteld. Bij vijf kinderen zouden de complicaties niet zo ernstig zijn dat ziekenhuisopname noodzakelijk is.

Mazelen is een zeer besmettelijke ziekte. Het virus brak dit voorjaar uit in een aantal gemeenten waar veel streng gereformeerde mensen wonen. Vanwege hun geloof zien zij vaak af van vaccinatie. Volgens het Algemeen Dagblad zijn zeker 161 kinderen getroffen, maar het aantal kan nog veel hoger zijn.

  1. Chantal geeft vanuit haar rolstoel mantelzorg aan oma: ‘We zijn een goed team’
    PREMIUM

    Chantal geeft vanuit haar rolstoel mantelzorg aan oma: ‘We zijn een goed team’

    Chantal Hendriks (40) is als mantelzorger de steun en toeverlaat van haar 92-jarige oma Conny Hendriks. Hoewel Chantal in een rolstoel zit vanwege reuma, gaat ze meerdere keren per week langs bij haar oma om te helpen met allerlei klusjes. Of gewoon voor een kop koffie en gezelligheid. Op de Dag van de Mantelzorg vertellen de twee openhartig over hun situatie. ‘Als mij plots iets te binnen schiet, heeft Chantal het al geregeld.’