ANP
Volledig scherm
© ANP

'Vogelgriep Hekendorp is ook gevaarlijk voor mensen'

UpdateDe vogelgriep die bij de pluimveehouderij van Piet Wiltenburg uit het  Zuid-Hollandse Hekendorp is geconstateerd, blijkt zeer besmettelijk en mogelijk overdraagbaar op mensen. Het gaat om het type H5N8. Dat is hetzelfde type als begin deze maand al in Duitsland is vastgesteld. Dat schrijft de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma aan de Tweede Kamer. Naar aanleiding van de uitbraak heeft het Ministerie van Economische Zaken voor heel Nederland een vervoersverbod voor pluimvee afgekondigd.

 1. LIVE | Met ruim 22.000 positieve tests is stijging stabiel, meer patiënten in ziekenhuizen
  coronavirus

  LIVE | Met ruim 22.000 positieve tests is stijging stabiel, meer patiënten in ziekenhui­zen

  Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Het RIVM registreerde afgelopen etmaal 22.193 nieuwe besmettingen. Dat is vergelijkbaar met voorgaande dagen. Momenteel liggen er 2650 Nederlanders met Covid-19 in de ziekenhuizen. Dat zijn er 26 meer dan zaterdag, meldt het LCPS. Verder zijn er ook in Denemarken twee besmettingen met de omicronvariant gemeld, nadat dat eerder al in onder andere België, Duitsland en Nederland gebeurde. Oudere berichten vind je hier.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  14

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?