Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Waarom sporten in de ochtend effectief is

We moeten meer bewegenWe moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 3: waarom sporten in de ochtend zo weerzinwekkend effectief is.

11 reacties

 • J Middeljans

  1 week geleden
  Iedere ochtend van 7.30 tot 8.30 stevig wandelen. In 1 uur ruim 6 km en ook op je 75 ste jaar gaat dat prima. De wandeling geeft je energie voor de rest van de dag
 • Van der Schalie

  1 week geleden
  Ik ga het proberen
 • WZ Zuid

  1 week geleden
  Elke morgen, 5 doordeweekse dagen. Deed ik al toen ik nog werkte, nu met pensioen heb ik er meer tijd voor. Reserveer een uur bij de sportschool en afhankelijk van tijdstip dat ik wakker ben ga ik dan of verander de afspraak. Heerlijk. Een aanrader.
 • L Lansbergen

  1 week geleden
  Ieder mens is anders en iedereen moet zelf uitvinden wat het beste tijdstip is om te sporten. Ik ( inmiddels 70 jaar ) sport/beweeg al 50 jaar dagelijks en heb dat al naar gelang werk, vereniging en tijd op alle mogelijke tijdstippen gedaan. Momenteel tussen 10.00 en 14.00 uur en ik moet er niet aan denken dat na het opstaan te doen......
 • Sina Hogeboom

  1 week geleden
  Beetje chips ach kan, sporten sochtends om de hele dag je lekker te voelen,werkt gewoon!!.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?