Juriaan Galavazi.
Volledig scherm
PREMIUM
Juriaan Galavazi. © Jean-Pierre Jans

Waarom zelfliefde belangrijk is: ‘Het lichaam liegt niet, maar we luisteren er te weinig naar’

Eerst was Juriaan Galavazi (48) alleen huisarts. Nu is hij ook coach. Zijn specialisatie? Zelfliefde. ‘Veel mensen zijn te hard voor zichzelf en te zacht voor de buitenwereld.’

8 reacties

  • Robbert Scholten

    1 jaar geleden
    Het is zo,ik luisterde ook te weinig naar mijn lichaam,en had op mijn 47 jaar een hartinfarct en later reuma, je wilt daar niet zo aan omdat je hele leven op de kop gaat en,je keihard wordt afgerekend,
  • Eric Olivier

    1 jaar geleden
    Mooi gezegd, @V Blessing. Let op woorden, gedachten en daden. De hebben effect op anderen en kunnen als een boemerang naar jezelf terug komen. Ja, ook gedachten! Zelfliefde moet niet als 'iets vies' worden gezien, maar als zelfrespect. Omdat anderen dat net zo goed zouden moeten doen, zitten we met z'n allen in hetzelfde schuitje. Ik sluit af met het volgende: deze waarheden worden ook beaamd door de talloze mensen die een BDE hebben gehad. Wees lief voor jezelf en voor de ander, lieve mensen!
  • Julia van Damme

    1 jaar geleden
    Hahaha @Sander de Koning, wij zijn het weleens vaker eens geweest over dit onderwerp. Leve de vrijheid!
  • Mark Meulen

    1 jaar geleden
    Mooi verwoord en ben het er helemaal mee eens. Alleen gaat deze denkwijze voor heel veel mensen niet werken. Je moet misschien wel met gezondheidsklachten naar je werk waar een paar collega's rondlopen waar je hekel aan hebt omdat je gewoon een dak boven je hoofd wilt houden of een gezin moet onderhouden. Dit moet!!. Ga je leuk aan zelfreflectie doen en het helemaal anders doen dan verlies je die dingen en kom je misschien wel in de goot terecht. Maar toch bedankt beste huisarts!!
  • V Blessing

    1 jaar geleden
    "Je mag het helemaal doen op jouw manier. Ook als een ander dat lastig vindt." "De ander is niet verplicht om jou te respecteren" Lekker jezelf zijn en geen respect hoeven te tonen tegen anderen: Dat is in essentie hoe een pester in elkaar zit. Wees jezelf - wel mel respect naar anderen toe. Jouw vrijheid van gedrag eindigt, waar het de vrijheden van anderen beperkt. Soms voor anderen dingen doen, die men zelf eigenlijk niet wil, is de basis voor een sociale samenleving.