'Wacht niet te lang met hardloopschoenen kopen, want de voorraad slinkt’
Iedereen die op korte termijn wil hardlopen met goede schoenen kan beter niet te lang wachten met het aanschaffen van een nieuw paar. Dat raden hardloopzaken aan. Door de coronacrisis is de vraag naar hardloopschoenen gegroeid, maar lag de productie een tijd stil. Gevolg: magazijnen in Europa beginnen leger te raken.
Delen per e-mail
Zo stuurde hardloopwinkel Runnersworld in Leiden al een bericht naar de vaste klandizie: ‘We adviseren klanten niet te lang te wachten met de aanschaf van hardloopschoenen. Nu kunnen we je nog een breed scala aan modellen voorleggen, maar dit zal met de weken lastiger gaan worden.’
Volgens medewerker Peter Veldhuijsen moet de zaak het nog steeds doen met de collectie van januari. ,,Op zich was dat geen probleem. Maar sinds in meerdere landen de lockdown is opgeheven, merken we dat er een gekte is ontstaan op de hardloopmarkt.”
Run op sportschoenen
We zien dat de magazijnen in Europa leeg beginnen te raken
Sportievelingen die niet meer naar de sportschool konden, verzetten hun zinnen met buiten hardlopen. Logisch ook, vinden veel sportschoenenverkopers. Zeker in tijden van corona is buiten alle ruimte om te sporten en het weer was er ook naar.
Veldhuijsen merkte dat beoefenaars van andere sporten ook behoefte hadden aan hardloopschoenen. ,,Want het blijkt toch dat mooie sportschoolgympies niet altijd zo functioneel zijn.” De stijgende vraag leidt tot een slinkende voorraad bij sportwinkels.
Dat bevestigt verkoper Mathijs van Runnersworld Nijmegen. ,,De voorraden zijn er nog genoeg. Maar we zien dat de magazijnen in Europa beginnen leeg te raken.” In de winkels zijn niet alle kleuren en maten van elk model meer te vinden.
Fabrieken die sportschoenen produceren zitten vooral in landen als Indonesië, zegt Veldhuijsen. ,,De productie lag daar enige tijd stil door corona. Dus we moeten nu langer doen met de schoenen die we in januari kregen.”
‘Geluk bij ongeluk’
,,Het is het een geluk bij een ongeluk dat marathons zijn afgelast”, zegt Anthony van den Berg, eigenaar van Altra Running Zeeland. ,,Nu slijten de serieuze hardlopers minder snel hun schoenen omdat ze toch geen wedstrijden hebben.” Het biedt volgens de eigenaar, met een zaak in Vlissingen, ruimte voor de nieuwelingen.
Ook bij Van den Berg beginnen maten en schoenen uitverkocht te raken. ,,De leveringen duren ook langer, doordat er minder mensen op het hoofdkantoor in Zwitserland werken.” De levering van hardloopschoenen laat nu soms zes tot acht weken op zich wachten.
,,Ik ben gespecialiseerd in één merk, dus ja, dat vind ik best vervelend om onze klanten te vertellen. Zeker in deze tijd van webshops en snel bestellen via internet, is het raar om te moeten zeggen dat het zo lang duurt.”
Bekijk hieronder onze populairste video’s.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
In deze chocoladefabriek in Brabant kun je je eigen pak hagelslag maken
Het heeft de sfeer van Sjakie in de Chocoladefabriek, maar het is levensecht. In een nieuwe chocoladefabriek in het Brabantse Veghel die nu in de maak is, maak je je eigen chocoladereep, in je eigen favoriete smaak, met je zelf ontworpen wikkel erom. In de fabriek werken alleen maar jonge mensen. -
PREMIUMVerkiezingen
Is nieuw asfalt nog nodig nu thuiswerken de norm is? Partijen zijn verdeeld
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken, vergroening, asfalt en de nexit. Vandaag aflevering 6: Hebben we al dat asfalt nog wel nodig nu miljoenen mensen thuiswerken? Aan het woord Gijs van Dijk (PvdA) en Joost Eerdmans (JA21). -
‘Houd flinke afstand bij het joggen want hoestdruppels blijven achter in lucht’
Wandelen, fietsen of joggen zijn populaire activiteiten om de dag door te komen in tijden van corona. Maar tijdens deze tochtjes kan je beter méér dan 1,5 meter afstand van andere sporters houden. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Leuven en Eindhoven. -
PREMIUMvideo
Kinderen met beperking en problemen worden blij van behandelkamer op wielen: ‘Nu heb ik toch nog iets leuks’
De allereerste mobiele behandelkamer voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en psychische problemen is een vrolijke bus. Specialisten rijden ermee van deur tot deur. ‘Dit scheelt zóveel stress bij hen en ouders’. -
PREMIUM
Door webshops ligt een koopverslaving op de loer, dit doe je eraan
Winkelen en uitgaan kan al een tijd niet, maar gelukkig hebben we webshops. Nou ja, gelukkig... Voor sommige mensen is een druk op de koopknop zó verleidelijk, dat een koopverslaving op de loer ligt.
-
PREMIUM
Tijd voor een positievere boodschap vanavond: ‘Kabinet gaat uit van slechtste scenario’
En wéér heeft het kabinet een sombere tijding: het overgrote deel van de coronamaatregelen wordt na 2 maart verlengd. De boodschap van de persconferentie vanavond zou juist positief moeten zijn, vinden deskundigen: nog eventjes volhouden, het einde is nu echt in zicht! -
Frank in quarantaine
Als je geen professioneel model bent, is het een gênante bedoening
Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 350. Lees alle eerdere afleveringen hier terug. -
PREMIUM
Genoeg haar voor zieke kinderen, maar door corona geen geld om er haarwerken van te maken
Stichting Haarwensen vreest voor haar voortbestaan. Het afgelopen jaar kwam genoeg haar binnen, maar geen geld om daar haarwerken van te maken. De stichting wil geen kinderen uitsluiten of teleurstellen. Daarom start zij een campagne voor het inzamelen van geld. Patricia Burggraaf licht de actie toe.