De wachtlijsten in ziekenhuizen blijven lang.
Volledig scherm
PREMIUM
De wachtlijsten in ziekenhuizen blijven lang. © Jeffrey Groeneweg

Wachtlijsten in ziekenhuizen blijven lang: ‘Over inhalen praten we niet’

De wachtlijsten voor operaties blijven onverminderd lang. Ziekenhuizen moeten meer met elkaar en zelfstandige klinieken samenwerken, vindt de Nederlandse Zorgautoriteit. Patiënten kunnen ook vaker uitwijken naar een andere zorgverlener.

8 reacties

 • Peter de Jong

  4 maanden geleden
  De wachtlijsten ontstaan juist door een gebrek aan concurrentie. De overheid regelt de zorgmarkt in NL volledig. In Den Haag zit een stel ambtenaren van de NZA die de prijzen van alle medische verrichtingen bepaald (DBCs). Dat werkt net zo slecht als in de oude Sovjet-Unie. Verstikkende bureaucratie, onoplosbare wachtlijsten en torenhoge kosten. Overheid stop er mee en laat de prijsvorming vrij! Dat werkt bij onze verplichte autoverzekering ook prima.
 • Jan Borst

  4 maanden geleden
  dit is het gevolg vaan het jaren lange afbraakbeleid waar ook Kuiper debet aan is met het gevolg dat het nu niet meer beheersbaar is buitenland regelt het beter kijk daar eens naar nu loop je steeds achter de feiten aan prive klinieken varen er wel bij en worden steeds meer deskundiger en doelgerichter met dank aan het afbraakbeleid
 • J Vergouwen

  4 maanden geleden
  Hoe is de situatie eigenlijk in de prive-klinieken ? Hoe staat het daar met wachtlijsten, personeelstekort, materialen en behandelkosten ? Waarom horen we, in deze in toenemende mate gesegregeerde samenleving, nagenoeg niets over de toestand van het onderwijs op prive-scholen of de zorg in de prive-klinieken ? Werk aan de winkel voor onderzoeksjournalisten ?
 • Nel Kalkkman

  4 maanden geleden
  De zorg was al niet al te best en personeel onder betaald is schandalig ze lopen de benen uit hun .... en nu dan weer ik weet niet hoeveel mensen erbij en inderdaad nog niks hebben bijgedragen (en daar niks aan kunnen doen) maar wel een feit en dan nu in de krant lezen dat ze zodra ze een huis hebben stoppen met werken SERIEUS ja joh ze snappen het niet ja ja ze zijn heel slim als je mij vraagt naar dat doet rutte niet n kalkman
 • Gerard van der Linden

  4 maanden geleden
  Dit is het logische gevolg van het feit, dat duizenden vakmensen in de zorg destijds op de keien zijn gesmeten door het al jarenlange misselijkmakende afbraakbeleid in Den Haag !