Coronaprotest op het Museumplein, onder meer tegen de vaccinaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronaprotest op het Museumplein, onder meer tegen de vaccinaties. © ANP

‘Wat we slikken en drinken is veel gevaarlijker dan het coronavaccin’

CBG-voorzitterDit gaat echt goed, dacht Ton de Boer toen zijn College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in januari het derde coronavaccin goedkeurde. Daarna volgde de AstraZeneca-soap, en een nog altijd voortdurende strijd tegen vaccinscepsis en -desinformatie. ,,Langetermijnbijwerkingen, na één of twee prikjes? Uitermate, úítermate onwaarschijnlijk.”

18 reacties

 • Christina Tache

  3 maanden geleden
  Een beetje relativeren helpt wel, zeker in mijn geval, prik dus gewoon gehaald en geen centje problemen ondervonden. Maar soms ook wel verbaasd dat kennissen en vrienden van alles uitproberen en slikken en dan hier twijfel of zelf angst over hebben maar wel snuiven roken lurken en slikken. Mag natuurlijk maar blijkbaar geld verhaal wat zit er in wat zijn de gevolgen en wie of wat zitten er achter dan niet. Ook al worden ze dan ook wel gewaarschuwd voor de gevolgen bij klein aantal mensen.
 • J Braber

  3 maanden geleden
  Na alle lovende reacties te hebben gelezen, vraagt iemand zich nog wel eens af waarom de hele wereld gevaccineerd moet worden nu 0,15% van de mensen (hoofdzakelijk boven 80 jaar) aan of met corona komt te overlijden? Vind ik nog steeds een interessante vraag.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Ik heb er na langdurig zorgvuldig te hebben nagedacht en diverse bronnen te hebben geraadpleegd voor gekozen het vaccin op dit moment niet te nemen. Deze persoonlijke keuze zal ik nooit aan iemand opdringen. Deze heldere uiteenzetting van de heer de Boer eindigt m.i. met een zwaktebod, doordat hij stelt dat er altijd mensen zijn die beweren dat de aarde plat is. Zoals zovelen scheert hij iedereen die het vaccin niet neemt over één kam. Aanmatigend en onnodig. Jammer Hedda Schueler
 • J.F. Hage-Berghuis

  3 maanden geleden
  Blijkbaar durft hij de dialoog niet aan met specialisten, professoren en nobelprijswinnaars en eist een monoloog. Slecht dat het AD hem een monoloog platform geeft ipv een dialoog te creëren. Het vaccin heeft de testen niet doorlopen en de man beweert dus maar wat over veiligheid en lange termijn effecten. Hoe verantwoord je dan vaccinatie-dwang? - Ze zijn totaal NIET open, ik heb in het verleden informatie over vaccins opgevraagd en kreeg geen enkele informatie. Schandalig was dat.
 • E. Willemsen

  3 maanden geleden
  Het zou natuurlijk ook kunnen dat die meneer De Boer gewoon ook deel uitmaakt van dat satanische netwerk van bloed drinkende pedofielen in de Deep State die samen met Bill Gates dit plannetje hebben opgezet om iedereen een chip in te spuiten. Maar goed, naïef als ik ben toch maar m’n spuitjes gehaald. Overigens perfect geregeld bij de GGD en nergens last van gehad….