Debby Gerritsen en Mischa Blok
Volledig scherm
Debby Gerritsen en Mischa Blok

‘We waren beiden getrouwd, maar als de liefde ontstaat is er geen houden meer aan’

PodcastIn de gloednieuwe serie Over de liefde praat AD-columnist Debby Gerritsen met verschillende bekende gasten over haar favoriete onderwerp: de liefde. Is een traditionele huisje-boompje-beestje relatie nog wel van deze tijd? En, wat moeten we doen en laten om liefde te vinden? In de eerste aflevering praat Debby met radio- en podcastmaker Mischa Blok: ,,We werden verliefd, en waren beiden getrouwd. Maar als de liefde ontstaat is er geen houden meer aan.”

14 reacties

 • Rob Maas

  1 jaar geleden
  @Peter de Jong, je gaat een relatie aan omdat je je leven met iemand wilt delen. Iemand van wie je houdt. Absoluut niet voor al die andere praktische zaken. 'Het moet wel klikken' ondertekend Peter de Jong.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  We rotzooien wat af in onze leventjes, we zijn vrijbuiters geworden, want daar gaat het om: de buit! Liefdespiraten . .
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  @Maas & Van de Kaa, je gaat een relatie niet (alleen) voor de lol aan, maar om iets substantieels te kunnen opbouwen, dat ook na je dood blijft voortbestaan. Dat is een project van jaren. Je kiest een levenspartner dus net als een zakenpartner voor een eigen bedrijf. Het moet wel klikken, maar het is uiteindelijk een zakelijke verbintenis. Met een huwelijk is dat niet anders. Scheiden is zeer slecht voor de kinderen en voor je eigendom. Zoek liever een praktische oplossing als de liefde weg is.
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Die BN-ers toch, ze leren het nooit. Denken dat liefde synoniem is voor verliefdheid. Als de vonken er niet meer van afspatten dan zijn ze makkelijk in het verleggen van hun liefde naar de volgende. Waarom volgen ze niet het 12-stappenprogramma Happily ever After dat begint als je net samen bent in plaats van als het al bijna te laat is met therapie en begeleiding. Leven lang houden van moet je leren. Niet iedere vonk hoeft een brand te worden.
 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Peter de Jong, uh, nee. Ik ben al vanaf mijn 19e samen met mijn man, maar in beginsel niet om kinderen te krijgen en een familie op te bouwen. En dat is zeker niet de drijfveer om samen te blijven. Al ben ook ik van mening dat mensen tegenwoordig wel heel makkelijk het bijltje er bij neer gooien, het gezin van nu is niet meer vergelijkbaar met vroeger. En duizenden generaties voor ons werd je uitgehuwelijkt, doen we ook niet meer.
 1. Half grammetje kan geen kwaad, of toch wel? Dit doet cocaïne met je lichaam
  PREMIUM

  Half grammetje kan geen kwaad, of toch wel? Dit doet cocaïne met je lichaam

  ,,Een paar lijntjes kunnen geen kwaad”: het gebruik van cocaïne is tegenwoordig ‘normaler’ dan ooit en gebruikers lijken niet wakker te liggen van het geweld dat met de drugshandel gepaard gaat. Maar wat doet cocaïne eigenlijk met je lijf? En is het poeder echt zo’n groot gevaar voor je neusbeentje? Toxicoloog Jan Tytgat legt uit wat er met je lichaam gebeurt nadat je cocaïne hebt gesnoven.
 2. ‘Ik ken veel monogame relaties waarin iedereen vreemdgaat’
  Podcast

  ‘Ik ken veel monogame relaties waarin iedereen vreemdgaat’

  In de laatste aflevering van het eerste seizoen van de podcast Over de Liefde van het AD gaat columnist Debby Gerritsen op zoek naar de liefde met haar vriendin Elles en maakt ze de balans op. Wat heeft ze geleerd over de liefde? Alle geïnterviewden komen nog eens aan bod: Kaouthar Darmoni over zelfliefde en sisterhood, Linda Duits over de traditionele huisje-boompje-beestje-relatie, Saskia Noort over daten en single-zijn, Eveline Stallaart over open relaties en monogamie en Milou Deelen over seks en seksueel vrij zijn. Wat waren hun belangrijkste lessen? Elles: ‘Iedereen worstelt met het ‘perfecte plaatje’.