Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

WHO onder vuur om advies: vrouwen in vruchtbare leeftijd kunnen alcohol beter laten staan

‘Seksistisch’ en ‘paternalistisch’: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt onder vuur vanwege hun advies dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd geen alcohol zouden moeten drinken. Ongeacht of die vrouwen überhaupt een kinderwens hebben.

24 reacties

 • S. Veldman

  1 jaar geleden
  Het is een ADVIES mensen... Maar we weten allemaal dat alcohol aangetoond slecht voor je is in welke hoeveelheid en voor welk gender dan ook. Of je het gebruikt is nog steeds eigen keuze, en dat gebruik wordt ons nu veel te makkelijk gemaakt. En bytheway ik hou zelf ook erg van een drankje, maar probeer dat echt met mate te doen. En dat is best lastig omdat je direct commentaar krijgt als je even past. Dat is pas vreemd.
 • Wicher Hoornstra

  1 jaar geleden
  ,,Daar had moeten staan: vrouwen die zwanger willen worden". Maar dat stond er dus niet. Dat het er zg. had moeten staan is ook maar een aanname van meneer van Dalen. Misschien staat het er precies zoals het bedoeld was. WHO is een wereldwijde organisatie met een professionele PR afdeling tenslotte.
 • Anja Mulder

  1 jaar geleden
  nou nou ze willen steeds meer gaan bepalen wat wij in ons leven wel of niet MOETEN doen?? ten eerste ik moet helemaal niets, bepaal ik lekker zelf allemaal wel. overal waar te voor staat is niet goed en iedereen met een gezond verstand zal echt niet elke dag drinken of hele flessen achter over gooien. ze hadden dit een beetje anders kunnen brengen. net als roken etc of mensen die blowen moeten stoppen want dat helpt ook. maar niet dat de WHO de wereld even gaat voorschrijven wie wel of niet mag.
 • JJ Korbee

  1 jaar geleden
  @Rick van Wijk: over paternalistisch gesproken. Volgens mij worden vrouwen nog steeds zwanger van het sperma van mannen. Waarom zou het alleen aan vrouwen zijn om na te denken over overbevolking? In dat kader kunnen mannen beter stoppen met alcohol drinken, om enige vorm van het zich seksueel niet kunnen beheersen in de buurt van vrouwen te vermijden. Slaat als een tang op een varken, net als jouw opmerking.
 • Peter Breur

  1 jaar geleden
  Als het aan de gezondheidsmaffia ligt, leeft de mens straks alleen nog op water en groenvoer. De rest wordt bestempeld als ongezond. Ze doen maar. Ik blijf me volproppen met lekkere dingen. Ik hoef immers geen 100 te worden. Carpe diem!