Steven Pont.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Pont. © Erik van 't Woud

Will Smith kopieerde, wellicht onbewust, het gedrag van zijn vader

ColumnSteven Pont schrijft wekelijks over psychologie. Hij houdt de klap die acteur Will Smith uitdeelde bij de Oscaruitreiking tegen het licht.

11 reacties

 • Niek van Wijk

  4 maanden geleden
  En als Will Smith nou geen klap had gegeven? En was opgestaan om Chris Rock te zeggen dat het nu al de zoveelste keer is dat die ongepaste "grap" over zijn vrouw werd gemaakt, en er genoeg van heeft? Om vervolgens op te staan en samen met zijn vrouw de zaal te verlaten? Zou de organisatie achter de Oscars dan niet diep door het stof zij gegaan? Feit is dat de klap van Will Smith niets afdoet aan de misselijke grap van Chris Rock die daar namens de Oscar organisatie staat.
 • Marscha ter Haar

  4 maanden geleden
  Ik heb het bewuste fragment nooit gezien. Maar over ziekten maak je gewoon geen grappen. Dat kan je alleen doen wanneer je zelf die bewuste ziekte hebt, dan noemen we het galgenhumor. Besluit je toch om misplaatste grappen te maken dan is een knal krijgen het risico dat erbij hoort, al had ik er meer respect voor gehad als Wills vrouw die knal had gegeven...ze hebben het allemaal over "slechte Will" maar ondertussen mag die meneer Rock gewoon alles zeggen.
 • Bijl

  4 maanden geleden
  Ria de Jong: nee u kijkt niet goed. Zet het filmpje van begin af aan . De "lach" op het gezicht van will is er 1 van: ik ga jou pijn doen sukkel. Het is geen lach van: hihi wat grappig. (Kijk maar naar zijn wenkbrauwen)....
 • ria jong

  4 maanden geleden
  Eerst lachen om een grap en als je ziet de je vrouw zuur kijkt actie denkt te moeten ondernemen. Dan zit je onder de plak of zoals ze in Amerika zeggen ben je een simp.
 • gert meijboom

  4 maanden geleden
  Vraag me af wat dan het delegaat is van Chris Rock? De kennelijke behoefte om vanuit het niets ten overstaan van veel publiek en nog meer kijkers iemand op die manier te confronteren met haar ziekte, dat delegaat lijkt mij net effe iets schadelijker dan de reactie die door Pont wordt geanalyseerd. Psychologisch geprietpraat van de kouwe grond dit, slaat nergens op. Het begint bij de aanzet, niet bij de reactie. Doorgrond die behoefte eerst maar eens.