Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, pleit voor meer maatregelen om het aantal besmettingen terug te dringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, pleit voor meer maatregelen om het aantal besmettingen terug te dringen. © ANP

Ziekenhuisbaas Ernst Kuipers: ‘Er is de suggestie gewekt van groepsimmuniteit, vergeet het!’

Ziekenhuizen willen zo min mogelijk reguliere zorg uitstellen, dus trekt Ernst Kuipers nu aan de bel. ,,Mensen wachten al te lang, dat leidt ook tot gezondheidsschade.’’ Een interview met de man die verantwoordelijk is voor de verdeling van coronapatiënten. 

25 reacties

 • de Bruin

  10 maanden geleden
  Precies Theo de Vries en gelijkgestemden. Uitholling van de zorg is hèt probleem en niet de meeste niet-gevacineerden die vaak om moverende redenen zich niet laten vaccineren. Niet gevaccineerden staat niet gelijk aan hen die niet in corona geloven!
 • Elisa deJong

  10 maanden geleden
  Uit dankbaarheid dat ik Corona niet kreeg, wil ik graag meewerken met elk ding dat Rutte zegt. Weigeraars, etc die zouden eens een maand de Corona patiënten moeten helpen in dit ziekenhuis … dan zwijgen ze wel, over hun “recht” op dance feesten etc.
 • Aty Janzen

  10 maanden geleden
  Ik wens iedereen sterkte, binnen en buiten het ziekenhuis. Je kunt mensen niet niet behandelen, maar soms denk ik toch hou de ongevaccineerden (behalve de om medische redenen niet gevaccineerden) buiten de zorg, ten gunste van mensen met uitgestelde operaties. Maar zo werkt het niet. Ik zeg nu wel: helaas.
 • Theo De vries

  11 maanden geleden
  De cijfers van het RIVM geven aan dat er momenteel veel minder opnames zijn dan vorig jaar om deze tijd. De druk zal best hoog zijn. Maar dat komt niet door Corona en vanzelfsprekend niet door de ongevaccineerden. Het ligt aan de onderbezetting in de zorg. Te weinig in geinvesteerd ondanks dat de griep al jaren voor problemen zorgde. Ik had dan ook een vlammend betoog verwacht om de zorg op te schalen ipv het prik en lockdown beleid te promoten. Theo de Vries
 • Chris Eskes

  11 maanden geleden
  Al die zogenaamde specialisten zouden eens wat minder op de voorgrond moeten treden, politici zijn geen medici en moeten advies inwinnen maar daarna zelf het verdere beleid bepalen, avond na avond Gommers, Kuipers of Koopmans op tv levert geen meerwaarde. Maak je maar eens kwaad om het desastreuze beleid van de afgelopen jaren en het niet opschalen van de zorg tijdens een crisis. Onder Rutte zijn 77.000 mensen in de zorg ontslagen! We betalen steeds meer voor minder.