Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Zo kun je jouw dromen beïnvloeden

zes stappenSportprestaties oefenen, creatieve inspiratie vinden, presentatieangst de kop indrukken: psycholoog Tim Post (34) vertelt in zijn boek Droom meester hoe je jezelf sterker droomt. In zes stappen legt hij uit hoe dat werkt.

1. Gebruik je dromen
,,Als kind had ik een terugkerende nachtmerrie waarin een heks mij gevangen hield’’, vertelt psycholoog Tim Post, die wereldwijd mensen traint in ‘lucide dromen’.Bij dit fenomeen beseft de slaper dat hij droomt en kan hij doelbewust droomavonturen scheppen. ,,Nadat mijn moeder me vertelde dat dromen fantasie waren, herinnerde ik me haar uitspraak tijdens de volgende nachtmerrie. Toen besloot ik mezelf wakker te maken.’’ Lucide dromen komen bij veel mensen voor, weet Post, vooral bij kinderen.

  1. Ismaël (43) heeft uitgezaaide kanker maar gaat niet dood: ‘Ik ga voor radicale remissie’
    PREMIUM
    Ik heb Geleefd

    Ismaël (43) heeft uitgezaai­de kanker maar gaat niet dood: ‘Ik ga voor radicale remissie’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Filmmaker Ismaël Lotz (43) heeft, volgens de doktoren, nog maar een aantal jaren te leven. Volgens hemzelf gaat hij genezen. ‘Radicale remissie’, noemt hij dat. Hij zit in de bloei van zijn carrière en zit op dit moment in Hollywood om weer een nieuwe film te maken. Hij gelooft heilig in de kracht van positief denken.