Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Zorgen over toenemend anabolengebruik onder jongeren: ‘Geestelijk verslavend’

Het gebruik van anabolen in Nederland is zorgwekkend. De Dopingautoriteit schat dat 40.000 tot 50.000 jongeren tussen de 20 en 30 jaar anabolen gebruiken en dat aantal groeit.

7 reacties

 • R. v. Dolder

  1 jaar geleden
  Er is maar een kleine groep bodybuilders die het gebruikt. De meeste steroïden worden gebruikt in de wielrensport. En Jeroen Velzen: rare reactie.
 • rob spaans

  1 jaar geleden
  Ach...spieren uit een potje. Wie maalt erom.
 • Yoshua Kreukniet

  1 jaar geleden
  Arnold Schwarzenegger gebruikt sinds zijn 14e anabolen, hij is nu 74 dus het zal wel gevaarlijk zijn..... Eens in de zoveel jaar komen anabolen gebruik in de krant met de mededeling dat het schadelijk kan zijn. Wonen aan de snelweg is slechter dan anabolen of siliconen borsten, brazilianbut. Wat er nu allemaal te koop is om je mooier te maken is ingewikkelder dan anabolen gebruik. Anabolenmisbruik is niet gezond, SARMs is in de mode, gezonder dan anabolen.
 • Johan van Rijn

  1 jaar geleden
  Riskant hoor, die middelen. Hartinfarcten zijn ook een van de effecten, soms al bij 40-45 jaar. Een verbod zal zeker mensen tegenhouden. Anderszijds zullen degenen die echt willen, altijd aan anabolen kunnen komen.
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Ze doen maar ruimt lekker op termijn. Dus het probleem lost zich vanzelf op. Wat mij betreft die troep lekker vrijgeven en belasting en accijns erop.