Egan Bernal (in het roze) in het wiel van land- en ploeggenoot Daniel Felipe Martínez.
Volledig scherm
Egan Bernal (in het roze) in het wiel van land- en ploeggenoot Daniel Felipe Martínez. © AFP

Bernal looft land- en ploeggenoot: ‘Eén van de beste ronderenners van het peloton’

Egan Bernal stelde in de laatste bergrit van de Giro d’Italia de roze trui veilig. De Colombiaan van Ineos Grenadiers finishte in etappe 20 als tweede achter Damiano Caruso en dat was genoeg om ruim aan de leiding te blijven in het algemeen klassement. Bernal was na afloop lovend over ploeg- en landgenoot Daniel Felipe Martínez. ,,Hij was opnieuw heel erg sterk.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  26

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.