Dumoulin voorspelde aanval van Froome al ver vóór etappe begon

VideoTom Dumoulin wist al voor etappe 19, waarin Chris Froome de macht greep, wat er ging gebeuren op de Colle delle Finestre.

,,Op de Finestre gaat het ontploffen. Sky gaat daar alles uit elkaar trekken. Als je niet sterk genoeg bent, dan moet je slimmer zijn dan de rest", vertelt Dumoulin in een filmpje van Sunweb in de bus voor de rit.

,,Froome zal al aanvallen op de Finestre. Zeker weten. Dit is wat er zal gebeuren: Sky zal mannetjes meesturen in de ontsnapping. Poels zal een verschroeiend tempo opleggen op de Finestre en Froome valt een paar kilometer voor de top aan om naar de kopgroep te gaan. Dat zal er gebeuren. Ik ben er 100 procent zeker van", stelde Dumoulin. 

Dumoulin had gelijk. Sky gooide alles op alles bij de Colle delle Finestre. Het ging te hard voor de toenmalig leider Simon Yates, die al vroeg moest lossen. Vervolgens, op een paar kilometer van de top, ging Froome ervandoor. Uiteindelijk pakte de Brit 3 minuut en 23 seconden op Dumoulin, en dat was meer dan genoeg voor het roze.

Volledig scherm
Chris Froome wint op de Finestre. © EPA
Volledig scherm
Tom Dumoulin. © AFP