Volledig scherm
Stefano Pirazzi was wel nog aanwezig bij de ploegenpresentatie van de Giro. Diezelfde avond nog hoorde hij dat hij niet van start mocht gaan de volgende dag. © AP

Ook B-stalen op doping betrapte Bardiani-kopmannen positief

Ook de B-stalen van de op doping betrapte wielrenners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni hebben een positief resultaat opgeleverd. Dat meldt de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport vandaag. 

Het tweetal van wielerploeg Bardiani-CSF werd aan de vooravond van de Giro d'Italia geweerd nadat was uitgekomen dat hun bloedwaarden afwijkingen hadden laten zien die duiden op het gebruik van groeihormonen. Dat was geconstateerd bij een out-of-competition controle in april. Beiden werden voorlopig geschorst.

Pirazzi, winnaar van het bergklassement in de Giro van 2013, en Ruffoni hangt nu een forse schorsing boven het hoofd. Ook de ploeg kan een straf verwachten omdat de internationale wielrenunie UCI ook maatregelen neemt tegen een team waarvan binnen twaalf maanden twee renners worden betrapt. Bardiani-CSF meldde later op vrijdag een ontslagprocedure tegen de twee renners te hebben ingezet.