Thibaut Pinot moet noodgedwongen een streep zetten door deelname aan de Giro d'Italia.
Volledig scherm
Thibaut Pinot moet noodgedwongen een streep zetten door deelname aan de Giro d'Italia. © Photo News

Pinot laat Giro schieten wegens rugpijn: ‘Dit is hartverscheurend’

Thibaut Pinot moet afzien van deelname aan de Giro d’Italia. De Franse wielrenner van Groupama-FDJ heeft al langer last van zijn rug. In de Ronde van de Alpen testte hij zich afgelopen week en kwam tot de conclusie dat de Giro, die over twee weken begint, te vroeg komt.

  1. Evenepoel wil Giro na 'totale offday' wel uitrijden: ‘We wisten dat dit kon gebeuren’

    Evenepoel wil Giro na 'totale offday' wel uitrijden: ‘We wisten dat dit kon gebeuren’

    De Belgische wielrenner Remco Evenepoel verloor in de ingekorte koninginnenrit van de Giro ruim 24 minuten op Egan Bernal en kan een goed klassement vergeten, maar hij wil de Italiaanse etappekoers wel uitrijden. ,,Ik had een totale offday en dat is geen schande. Ik kijk nu vooruit en probeer deze Giro tot een goed einde te brengen”, zei Evenepoel, de 21-jarige Belg die in eigen land al vaak met de legendarische Eddy Merckx wordt vergeleken.
  2. Yates blij met vierde zege in Giro: ‘Voor Bernal volstond het om te controleren’

    Yates blij met vierde zege in Giro: ‘Voor Bernal volstond het om te controle­ren’

    Simon Yates had vooraf het gevoel dat rozetruidrager Egan Bernal hem in de slotklim van de negentiende etappe van de Ronde van Italië wel zou laten gaan. ,,Toen ik versnelde, wist ik meteen dat ik het goed had aangevoeld. De renners van Ineos reageerden niet, maar bleven gewoon hun eigen tempo rijden”, zei de Britse ritwinnaar na afloop bij Eurosport. Hij boekte de vierde etappezege in zijn carrière in de Giro.