Volledig scherm
Er is veel politie op de been voor de zoektocht naar de 18-jarige Wouke. © 112HM

18-jarige Wouke op skeelers vermist in Moordrecht; zoekactie gestart

UpdateDe 18-jarige Wouke uit Moordrecht werd sinds vrijdagavond vermist. Er werd een grote zoekactie gestart naar de jonge vrouw. Zaterdagochtend is de vrouw dood aangetroffen.

De vrouw was vrijdag omstreeks 18.15 uur op skeelers vertrokken van de Klutendreef toen ze verdween. Rond 20.00 uur werd zij als vermist opgegeven. De politie heeft via Burgernet een bericht verspreid over de vermissing. Wouke is blank, ongeveer 1.65 meter lang, draagt een bril en heeft een lange, donkere paardenstaart. Ze draagt een paarse joggingsbroek met een grijs shirt.

Bij de zoektocht naar Wouke is vrijdagavond een politiehelikopter ingezet. Die zocht een gebied af tussen Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel, maar heeft uiteindelijk niets kunnen vinden. Later op de avond en in het begin van de nacht zochten meerdere eenheden van de politie op de grond in de omgeving van Moordrecht naar de vrouw. Ook de ME en tientallen burgers hielpen mee met de zoektocht.

De zoekactie werd gestart in de omgeving van de Middelweg, omdat de telefoon van Wouke daar het laatst contact heeft gemaakt met een nabijgelegen telefoonmast. Daar werd ze niet aangetroffen. Rond 00.20 uur werd het zoekgebied daarom vergroot. Ook toen werd de vrouw nog niet aangetroffen. Rond 00.50 uur werd daarom besloten een nieuwe groep agenten in te zetten die in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel zouden gaan zoeken.

In samenwerking met indebuurt Gouda