Volledig scherm
Cocaïne. © ANP XTRA

19-jarige drugsdealer mag niet meer in Gouda komen

Edgar A. (19) hoeft niet meer terug naar de cel vanwege het dealen van bolletjes heroïne en cocaïne in Gouda. Dat heeft de Haagse rechtbank besloten. De verdachte krijgt een celstraf van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De resterende vier maanden heeft hij al in voorarrest gezeten. Ook krijgt hij een gebiedsverbod voor Gouda, en moet hij een ‘legaal inkomen’ zien te krijgen.

Op 14 maart werd hij door de politie bij de Vossiusstraat in Gouda gesnapt terwijl hij ongeveer 50 bolletjes cocaïne en heroïne bij zich had. A. was een paar jaar geleden al eens in de kraag gegrepen terwijl hij aan het dealen was. Het OM beschuldigde hem ervan vier maanden gedeald te hebben.

Verschillende gebruikers hadden A. bij de politie aangewezen als de dealer waarbij ze vanaf november vorig jaar hun drugs kochten, tot hij op 14 maart dit jaar werd opgepakt. Een gebruiker had hem maar liefst 111 keer gebeld op zijn mobiel. ,,U hebt heel veel contacten gehad met gebruikers”, zei de rechter twee weken gelden, tijdens de zitting, tegen Edgar A. De verdachte hield echter staande dat hij over een periode van twee weken maar vijf dagen bolletjes had verkocht. Hij was niet meer dan een kleine dealer.

‘Zware jongen’

De bolletjes had hij verkocht in opdracht van een ‘zware jongen’ uit het Goudse circuit, waarvan de verdachte de naam niet wilde onthullen.,,Iemand waartegen je niet makkelijk ‘nee’ kan zeggen”, zei hij tijdens de zitting. 

Het OM eiste tegen de Gouwenaar nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden bovenop de vier maanden die hij al vast zat. De rechtbank heeft daar twee maanden van gemaakt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda