Volledig scherm
Wethouder Hilde Niezen. © Pim Mul

20 miljoen euro voor bodemdaling Groene Hart

Het Rijk en acht lokale overheden investeren 20 miljoen in de Regio Deal bodemdaling Groene Hart. Dat schrijft minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten maandag mede namens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

De acht lokale overheden zijn de gemeenten Gouda, Woerden en Alphen, Woerden, provincie Zuid-Holland, provincie Utrecht, Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Veengebieden als het Groene Hart hebben te maken met een zakkende bodem door zetting en het inklinken van veengrond door ontwatering en droogte. Binnen de Regio Deal bodemdaling Groene Hart werken overheden, kennisinstellingen, agrarische sector, bewoners en bedrijfsleven samen aan een aanpak. 

Wethouder Hilde Niezen reageert verheugd op het nieuws. ,,We gaan samen aan de slag om oplossingen te vinden om de bodemdaling op het platteland en in de stad de baas te worden”, laat ze op Twitter weten. 

In samenwerking met indebuurt Gouda