Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Aanbod miljoen mondkapjes door Groene Hart Ziekenhuis niet aangenomen

De Waddinxveense ondernemer Dirk Bron heeft het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda een miljoen mondkapjes aangeboden.

,,Goedgekeurd uit China”, laat de zakenman, die zijn fortuin vergaarde met de verkoop van de sportwinkelketen Aktiesport en vorige maand in België 123 Blokker-filialen kocht, weten.

,,Ik had een optie tot vrijdag 17.00 uur, maar ik kreeg van het ziekenhuis geen enkele reactie. Totaal onbegrijpelijk in deze tijd. Ik bood ze aan zonder winstoogmerk,’’ aldus de Waddinxvener.

Dreigend tekort

,,Namens Blokker België wilde ik tweehonderdduizend mondkapjes aan het Groene Hart Ziekenhuis schenken, maar dat doe ik nu niet meer. Premier Mark Rutte zei dat het een ramp is dat er daarvan niet voldoende zijn en ik kan ze leveren”, aldus Dirk Bron.

Een woordvoerster van het Groene Hart Ziekenhuis zegt dat het Goudse ziekenhuis zelf geen mondkapjes inkoopt of aanneemt. ,,Omdat er bij alle ziekenhuizen een dreigend tekort is aan persoonlijke beschermingsmiddelen, wordt dit per veiligheidsregio centraal gecoördineerd. De coördinatie voor onze regio ligt in handen van het ROAZ’’, zegt ze doelend op Regionaal Overleg Acute Zorg dat is ondergebracht bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Of dat Bron ook is verteld, kan ze niet achterhalen.

In een reactie zegt Dirk Bron dat hij ook nog tevergeefs met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gebeld over zijn aanbod om mondkapjes te schenken. Hij zegt zo teleurgesteld te zijn over de trage en ambtelijke gang van zaken, dat hij zijn aanbiedingen inmiddels heeft ingetrokken. 

Overigens slaagde Dirk Bron er als handelaar er de afgelopen week wel in twintig miljoen chirurgische mondkapjes te verkopen aan Amerika.

In samenwerking met indebuurt Gouda