Volledig scherm
Een van de controles van de politie in Gouda © Politie Gouda

Aanhoudingen, bekeuringen en inbeslagnames bij grote politiecontrole Gouda

Bij een grote verkeerscontrole op verschillende plekken in Gouda zijn vrijdagavond zeven mensen aangehouden. Drie auto’s zijn in beslag genomen en er werden acht bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het bezit van pepperspray,

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Belastingdienst, aldus de politie op Facebook. Niet alleen automobilisten werden aan de kant gezet. Ook bijvoorbeeld bromfietsers kregen een stopteken.

Pepperspray

De zeven mensen die werden aangehouden, moesten mee naar het politiebureau voor verschillende vergrijpen. Drie automobilisten bleken bijvoorbeeld onder invloed van verdovende middelen en een ander had te diep in het glaasje gekeken. Een van de automobilisten bleek in het bezit van pepperspray. Dat verboden wapen is in beslag genomen. Weer een ander reed rond terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Boetes werden uitgedeeld voor bellen achter het stuur, kapotte verlichting, het in de auto hebben van inbrekerswerktuigen, een opgevoerde bromfiets, enzovoorts.

Sieraden

Een andere automobilist had flinke pech. Bij controle bleek dat er beslag was gelegd op (een deel van) vermogen, zogeheten conservatoir beslag. Hij kon zijn auto en ook sieraden direct inleveren.

 De Belastingdienst nam nog eens twee auto’s mee, omdat daarop beslag was gelegd. Die dienst inde ook opgeteld ruim 3800 euro aan boetes.

In samenwerking met indebuurt Gouda