Volledig scherm
Foto ter illustratie, een oplaadpunt voor elektrische auto's. © ANP

Aantal openbare oplaadpunten voor e-auto in Gouda fors gestegen

De openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s in Gouda schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aantal laadpalen met stekkeringang op straat is sinds 2017 toegenomen van 19 naar 70. De verwachting is dat dit er de komende jaren ‘aanzienlijk’ meer worden. 

Gouwenaars, en medewerkers van bedrijven en instellingen die elektrisch autorijden, maar niet op eigen terrein kunnen parkeren, mogen een openbaar laadpunt aanvragen. Dat kost niets. Energiebedrijf Engie handelt de aanvraag af. 

De meeste aanvragen komen uit de binnenstad en de wijk Kort-Haarlem. Dit komt omdat bewoners hier vaak geen parkeerplek voor of bij hun huis hebben. Volgens Gouda blijven Bloemendaal (ten noorden van het winkelcentrum) en het zuidelijk deel van Korte Akkeren achter.

Gouda denkt erover om belastingvoordelen te geven aan mensen die groen rijden. Dat idee staat echter nog in de kinderschoenen. ,,Dit mag niet haaks staan op het beleid ten aanzien van het terugdringen van het autogebruik in onder andere de binnenstad”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

In samenwerking met indebuurt Gouda