Beelden van een arrestatie van één van de verdachten.
Volledig scherm
Beelden van een arrestatie van één van de verdachten. © Politie Gouda

Aantal woninginbraken in Gouda stijgt, de politie treft maatregelen

Het aantal woninginbraken in Gouda ligt in de eerste maand van 2020 hoger dan vorig jaar. Dat meldt de Goudse politie. Waar er vorig jaar januari veertig woninginbraken plaatsvonden, waren dat er in in de eerste maand van dit jaar 49. 

Volgens de Goudse politie ligt de oorzaak van de stijging bij inbrekers die in 2019 uit de gevangenis zijn gekomen. Inmiddels worden zij goed in de gaten gehouden. Zo wordt er gekeken naar met wie ze omgaan, waar ze naartoe gaan en op welke tijden ze zich laten zien, legt de politie uit op Facebook. Deze focus heeft ertoe geleid dat er inmiddels vier verdachten zijn aangehouden.

Op 4 februari is er een 19-jarige verdachte aangehouden voor een woninginbraak aan de Citroenvlinderstraat in Gouda. Hij werd herkend aan de hand van camerabeelden. Tijdens het doorzoeken van zijn woning trof de politie een grote hoeveelheid harddrugs aan. 

Andere locaties

Niet alleen is er een Goudse verdachte aangehouden die ook daadwerkelijk in Gouda heeft ingebroken, ook is er een aantal andere Gouwenaars elders opgepakt. Een 35-jarige man die net weer op vrije voeten was, werd op 13 februari betrapt bij een woninginbraak in Montfoort.

Ook vielen agenten op 24 januari een Goudse woning binnen waar de buit zou liggen van een woninginbraak in Etten-Leur. De 27-jarige bewoner werd aangehouden. Twee dagen later werd een 19-jarige Gouwenaar op heterdaad betrapt in Den Dolder. Het forensisch team onderzoekt zijn betrokkenheid bij de incidenten in Gouda. Vorig jaar waren Goudse inbrekers ook al door heel het land actief. Zij stonden bekend om inbraakmethode: het openbreken van sleutelkasten bij hulpbehoevenden. De verdachten, vijf Gouwenaars in de leeftijd van 21 tot 25 jaar, werden door de Haagse rechtbank veroordeeld. Ze kregen straffen van 16 maanden tot vijf en half jaar cel.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda