Volledig scherm
Aanvoerder Mick de Lange (rechts) in actie namens Ammerstol. © Orange Pictures

Aanvoerder Ammerstol: ‘Soms sta je met zijn zevenen te rommelen op de training’

in de kelderDe start van het seizoen was voor Ammerstol nog hoopgevend. Aan de eerste twee competitiewedstrijden hield de ploeg vier punten over. Daarna trad de droogte in, want na negen wedstrijden staan de rood-witten met nog altijd vier punten op de voorlaatste plaats in 4C.

Ruime nederlagen werden de afgelopen weken geleden tegen Haastrecht (5-1), Bergambacht (11-0) en ook zaterdagmiddag tegen BSC'68 (6-0). 

Opvallend genoeg speelden Haastrecht en BSC'68 geruime tijd met tien man, maar Ammerstol slaagde er niet in om de numerieke overtalsituatie uit te buiten. ,,Dat was wel vervelend, maar op een gegeven moment went het ook wel een beetje", vertelde Ammerstol-aanvoerder Mick de Lange met enige zelfspot. ,,Die ploegen waren simpelweg beter en dan maakte het blijkbaar niet uit of ze met tien of elf man op het veld stonden.’’

,,Wij zitten er momenteel gewoon niet lekker in'', vervolgde De Lange. ,,Dat had af en toe met een beetje onkunde te maken. Het ging vooralsnog met ups en downs, maar wanneer wij compleet zijn en ons niveau halen kunnen we het ook iedereen lastig maken", hield hij zich vast aan de prestaties van vorig jaar toen de vierdeklasser in de middenmoot eindigde.

Blessures

Bij Ammerstol speelde de afgelopen periode mee dat de ploeg met verschillende blessures kampte. Zo deed afgelopen weekeinde de herstelde Rob van Woerkom voor een klein kwartier mee, maar ontbraken nog altijd Jory de Lange en Ben de Jong. 

Jordi de Graaf probeerde ook weer mee te doen, maar moest na de eerste helft wederom afhaken met hamstringklachten. De ziekenboeg vulde zich zo goed. ,,Dat zijn voor ons allemaal spelers die het verschil kunnen maken. Met zoveel blessures wordt het erg karig, wanneer je een selectie van zeventien spelers hebt. Dan sta je wel eens met zijn zevenen te rommelen op een training.''

Aan de ziekenboeg werd na het gestaakte duel met Moordrecht ook Thijs Schmidt toegevoegd met een dubbele kaakbreuk. Dat duel werkte de afgelopen weken nog altijd door in de selectie. ,,Dat was even schrikken en onbewust blijft dat in je hoofd zitten. Nadien raakten we ook een beetje van ons à propos", blikte De Lange terug op het gestaakte duel.

,,Als we op deze manier doorgaan pakken we dit seizoen geen punt meer, maar ik heb er vertrouwen in dat we dit nog kunnen ombuigen. We krijgen nu tegenstanders die we kunnen hebben. Om zaterdag met SPV '81 te beginnen", bleef de aanvoerder hoopvol.

In samenwerking met indebuurt Gouda