Alphen - Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Alphen - Foto ter illustratie. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Afstand houden lukt niet overal tijdens zonovergoten Hemelvaart: Vinkeveense Plassen ‘veel te druk’

UPDATENaar het park, het strand of lekker het water in? Het mag, ook op deze zonovergoten Hemelvaartsdag, maar uiteraard wel op afstand, zo benadrukten verschillende gemeenten op sociale media. Niet overal met het beoogde resultaat: zo werd het te druk bij de Vinkeveense Plassen en in Kaag en Braassem.

Gemeente De Ronde Venen laat weten dat er vandaag verkeersregelaars en beveiligers zijn ingezet om de drukte rond de Vinkeveense Plassen tegen te gaan, al lijkt dat niet het beoogde resultaat te hebben gehad. Inmiddels is de oproep vrij simpel: het wordt ten strengste afgeraden om nog naar de Plassen te komen. Het is er namelijk erg druk en met name op de zandeilanden is dat te merken.

Niet alleen bij de Vinkeveense Plassen krioelt het van de mensen, ook bij strand Zomer in Nieuwkoop werd het te druk. Vanaf 16.00 uur vanmiddag is de boel daar op slot.

Bij de Reeuwijkse Hout lijkt alles nog goed te verlopen, wat betreft het afstand houden en drukte vermijden. Toch zijn er opvallend veel bezoekers met de auto gekomen en om die reden zijn de parkeerterreinen helemaal vol. De gemeente roept nog maar eens op om thuis te blijven en vooral niet naar de Reeuwijkse Hout te komen. 

Het is wel druk, aan de Reeuwijkse Plassen. Toch wordt er nog wel afstand gehouden en lijkt de situatie 'onder controle'.
Volledig scherm
Het is wel druk, aan de Reeuwijkse Plassen. Toch wordt er nog wel afstand gehouden en lijkt de situatie 'onder controle'. © AS Media

Heldere boodschap

Verschillende gemeenten deden er alles aan om de drukte bij populaire plekken te vermijden. Via filmpjes op sociale media wijzen zowel gemeenten als politie je extra op de regels van het RIVM. Van plan naar het strand te gaan en een sprong in het (koude) diepe te wagen? Houd rekening met de anderhalve meter afstand, op land en in het water. Dat laat de politie Krimpenerwaard weten via Facebook en Twitter.

Ook de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve roept in zijn video op Twitter op om afstand te bewaren en rekening te houden met anderen. Deze video doelt vooral op de versoepelingen vanaf 1 juni, maar ook op het lekkere weer.

In samenwerking met indebuurt Gouda